Geniet van de Spaanse cultuur tijdens de Wereld Tapas Dag op 15 juni

De Wereld Tapas Dag vindt dit jaar voor de derde keer plaats; wereldwijd wel te verstaan, want in Spanje wordt deze dag al sinds 2010 georganiseerd en wel op 29 september. In 2015 besloot Turespaña om er een internationaal event van te maken en toen werd de Wereld Tapas Dag op 22 oktober in maar liefst 17 landen gevierd met o.a. presentaties en tapas-proeverijen waaraan 292 restaurants hun medewerking verleenden.

paella-spanje-eten-drinken

Paella in Spanje

In 2016 heeft men besloten om de Wereld Tapas Dag voortaan zowel in Spanje als in de rest van de wereld op dezelfde dag te houden en wel op de derde donderdag in juni van elk jaar. Voor 2017 betekent dit dat de Wereld Tapas Dag op 15 juni zal plaatsvinden.

 

 

Wereldwijd zullen er in vele steden over de hele wereld vele activiteiten zijn op 15 juni, zoals proeverijen, show cooking, activiteiten op lokale markten, enz. In Nederland staan de tapas bovendien een hele week in de spotlights tijdens de Nationale Tapas Week 2017 (12-18 juni). Vele restaurants en wijnbars nemen hieraan deel en bieden speciale tapas-menu ́s of kortingen gedurende een hele week.

Verder zijn ook andere smakelijke activiteiten, zoals een nationale tapas wedstrijd; een receptie voor speciale genodigden in de Kookfabriek van Amsterdam; de verkiezing van het beste tapas restaurant en een bijzondere afsluiting bij Valenzia, het nieuwe restaurant van Adrián Zarzo in Eindhoven.

De nationale tapas wedstrijd is een competitie waaraan verschillende geselecteerde restaurants in Nederland deelnemen, ieder met hun eigen tapa. De best 10 tapas, oftewel 10 restaurants, zullen aan de finale deelnemen en voor een professionele jury de desbetreffende tapa bereiden. Deze finale zal zijn op 15 juni, voor aanvang van de receptie. De winnaar wordt bekend gemaakt aan het begin van de receptie en ontvangst als prijs een schitterende gastronomische reis naar Alicante.

 

 

Tijdens de receptie voor genodigden in de Kookfabriek, die georganiseerd wordt door het Spaans Verkeersbureau, zal de chefkok Diana Cervera van het restaurant La Seu in Denia (Spanje) aanwezig zijn en zij zal een master class “Arroz a Banda” geven aan de restaurants die deelnemen aan de Wereld Tapas Dag en aan de genodigde gespecialiseerde pers. Verder zullen er twee wijnproeverijen zijn: één van Camino del Santiago witte wijnen door Pedro Ballesteros en van Ribera del Duero wijnen door Frank Smulders. Naast de master class zal chefkok Diana Cervera ook nog een show cooking geven en samen met andere chefs van de deelnemende restaurants een tapas proeverij bereiden. Ook deze keer zal Ribera del Duero de rode wijnen verzorgen; de Handelsafdeling van de Spaanse Ambassade zal een witte wijn aan de gasten schenken.

Het publiek kan stemmen voor het beste tapas restaurant. Heeft men tijdens de tapas week gegeten bij een (of meer) van de deelnemende restaurants dan kan er gestemd worden op het beste tapas restaurant en daarbij kans maken op een heerlijk tapas diner voor 2 personen bij de winnaar van de nationale tapas wedstrijd.

Op www.wereldtapasdag.nl vindt u alle informatie over de Wereld Tapas Dag in Nederland, tapas tips, de tapas top 20, de deelnemende restaurants en meer.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.