Binnenkort op vakantie naar Canada? Vergeet je eTA goedkeuring niet!

Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben sinds maart 2016 een electronic Travel Authorisation nodig om naar Canada te mogen reizen. Ga jij binnenkort naar Canada maar heb je nog geen eTA aangevraagd? Met deze tips moet het vast lukken!

science-world-false-creek-vancouver

Het aanvragen van een eTA moet ruim voor vertrek worden gedaan via de website van de Canadese overheid. Het is ook mogelijk dat een tussenpersoon de aanvraag voor je indient. Je kunt de aanvraag dan gewoon in het Nederlands invullen en je hebt geen credit card nodig. Een enkele keer komt het voor dat een eTA aanvraag niet direct wordt goedgekeurd, dit is erg vervelend natuurlijk. Om dit te voorkomen is het verstandig van te voren na te gaan of je in aanmerking komt voor een eTA.

 

 

Waar moet je op moet letten voordat je een eTA aanvraagt?

Hoe reist je naar Canada? Reis je met de boot, auto, trein of bus de grens met Canada over, dan heb je geen eTA nodig. Je vult dan aan de grens of op de boot een formulier in. Als je met het vliegtuig in Canada arriveert dien je wel een eTA Canada aan te vragen. Wanneer je geen geldige eTA hebt mag de luchtvaartmaatschappij je niet meenemen. Denk er dus aan je aanvraag op tijd in te dienen!

Ben je, of was je in het verleden, inwoner van Canada?

Wanneer je in Canada hebt gewoond heb je mogelijk de status ‘permanent resident’ gekregen. Wat veel mensen niet weten is dat deze status niet komt te vervallen als je PR Card (permanent resident card) verloopt. Je bent volgens de administratie van de Canadese overheid dan nog steeds inwoner van Canada. Als je naar Canada wilt reizen zijn er twee opties. Je doet afstand van je status als ‘permanent resident’ via de website van de Canadese overheid en vraagt vervolgens een eTA aan. Je kunt er ook voor kiezen een PR travel document aan te vragen voor vertrek. In dat geval heb je geen eTA nodig.

 

 

Heb je al een eTA aangevraagd en wordt deze niet direct goedgekeurd?

In de meeste gevallen is de oorzaak hiervan dat je nog over de hierboven genoemde PR status beschikt. Je krijgt bericht van de Canadese overheid met het verzoek bepaalde documenten of informatie aan te leveren. Hiervoor dien je een GCkey en een IRCC account aan te maken. Een GCkey, wat staat voor Green Card key, is een veilig account waarmee je toegang krijgt tot de online services van de Canadese overheid. Je kiest hiervoor zelf een gebruikersnaam, wachtwoord en creëert veiligheidsvragen. Wanneer je een CGkey hebt aangemaakt word je automatisch doorgelinkt naar de pagina waar je een IRCC account aan kunt maken. Ook hiervoor kies je zelf de inloggegevens. Het creëren van deze online accounts is niet heel eenvoudig. Via E-visums.nl komt je bij een handige Nederlandse toelichting over het aanmaken van een GCkey en een IRCC account.

Houd er rekening mee dat je een beperkt aantal dagen de tijd hebt om de gevraagde informatie aan te leveren. Als je eTA is afgegeven is deze 5 jaar geldig (of tot de verloopdatum van uw paspoort als dit eerder is) en mag je hiermee meerdere malen naar Canada reizen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.