Portugese regio ‘de Alentejo’ benoemd tot 1 van de Europese topbestemmingen voor deze zomer

De Lonely Planet heeft afgelopen dinsdag de Portugese regio ‘de Alentejo’ benoemd tot een van de Europese topbestemmingen voor de zomer van 2017. De Alentejo kreeg de benoeming in Lonely Planet’s Best in Europe 2017, waarin de mooiste Europese bestemmingen van dit jaar worden belicht. Een beloning voor de regio, die er alles aan doet om zijn authentieke karakter te bewaren en de tradities in leven te houden.

monsaraz-foto-christine-van-nuffel

Monsaraz

 

 

Terechte benoeming

Volgens de experts van Lonely Planet is de zomer van 2017 de perfecte tijd om de Alentejo te bezoeken. Voorbij het massatoerisme, op zoek naar het authentieke Portugal. De regio kent tijdloze schoonheid met zijn eindeloze wijngaarden, middeleeuwse stadjes en prachtige kastelen. De experts dragen daarbij tevens de ‘hidden gems’, mooie natuur en de heerlijke Alentejaanse keuken aan als argumenten om in de zomer van 2017 deze nog vrij onbekende regio in Portugal te bezoeken.

 

 

Iets waar Vitor Fernandez da Silva van Turismo do Alentejo alleen maar mee kan instemmen. “Dat de Alentejo een bijzonder mooie regio is met veel mogelijkheden, weten wij natuurlijk al langer. Deze benoeming door de Lonely Planet betekent hopelijk dat meer mensen nieuwsgierig raken naar wat de Alentejo allemaal heeft te bieden”.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.