Het festivalseizoen in Friesland is geopend! Ontdek de leukste festivals in het noorden van Nederland

Dol op muziek, theater, een feestje? Tijd om het dan eens wat hoger in Nederland te zoeken. Leeuwarden heeft meer dan 50 (inter)nationale evenementen in de planning met voor elke festival lover wat wils.

festival-1

Openluchttheater en livemuziek staan centraal tijdens het Fries StraatFestival eind mei, in juni klinkt een weekend lang klassieke muziek voor alle leeftijden op de CityProms. Liever de stad uit? Reis dan af naar Terschelling voor eilandfestival Oerol, bezoek Welcome to the Village net buiten Leeuwarden of laat je psychedelisch verrassen op Psy-Fi in natuurgebied De Groene Ster. In 2018 is Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofstad van Europa, in 2017 alvast een hele serie spetterende voorproefjes. Ontzettend cultureel verantwoord!

 

 

City vibes

In de aanloop naar Leeuwarden-Fryslân 2018 staat de stad meer dan ooit in het teken van ontdekken, beleven en ervaren. Neem nou het Fries StraatFestival dat vrijdag 26 en zaterdag 27 mei de hele binnenstad betovert met theater, muziek en acts – onder andere op stelten. Liefhebbers van klassiek vallen een maand later met hun neus in de boter als van vrijdag 23 tot met zondag 25 juni CityProms in Leeuwarden neerstrijkt. Dit opwindende, ontroerende en meeslepende muziekevent is een ode aan klassieke muziek, maar combineert er ook lustig op los met pop, dans en theater. Het festival is gratis en vol verrassing, kracht en schoonheid. Kortom: muziek in haar meest intense vorm.

 

 

Country love

En het houdt niet op bij de stadsgrenzen. Integendeel. Van 1 tot 5 juni zorgt het Oranjewoud Festival voor een programma vol verbinding en klassieke muziek in een prachtig groene omgeving. Bos-, kaarslicht, middennachtconcert – het gebeurt er allemaal. Een paar dagen later, op 9 juni, gaat Oerol weer van start. Tijdens heerlijke eilandevent is Terschelling tien dagen lang podium voor theater, dans, kunst en muziek. Welcome to the Village is van 21 tot 23 juli het mooiste dorp van Nederland vol internationale artiesten en waar het festivalfood bestaat uit lokaal verantwoord eten. Een spetterend popfestival met een heerlijk lokaal karakter, net buiten Leeuwarden. Augustus betekent de bekende Sneekweek, maar ook het geheimzinnige Psy-Fi. Dit psychedelische muziek en kunstevent is een magische wereld voor al je zintuigen. Opera Spanga brengt in de aanloop naar Leeuwarden-Fryslân 2018 van 22 juli tot en met 5 augustus 2017 Giuseppe Verdi’s Klassieker en meest gespeelde opera aller tijden La Traviata.

festival-2

Leeuwarden en Fryslân, Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar waarin de Friezen met lef hun kop boven het maaiveld steken, met cultuur als doel én als middel. Het programma bestaat uit ruim 45 evenementen en daarnaast uit nog 800 initiatieven, opgezet vanuit de gemeenschap. Op 5 oktober wordt het definitieve programma gepresenteerd. Een groot aantal events, zoals het Oranjewoud Festival, Welcome to the Village en Opera Spanga, maken in 2018 deel uit van het programma en zullen dan nóg groter uitpakken. Voor meer informatie over Leeuwarden-Fryslân 2018 zie: www.2018.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.