Holland America Line begint eind 2017 met cruises naar Cuba vanuit Fort Lauderdale

Holland America Line heeft toestemming gekregen om vanaf december vanuit Fort Lauderdale in Florida te gaan varen naar Cuba. Hiermee wordt het de derde cruiserederij van Carnival Corporation die toestemming heeft naar Cuba te varen. Vorig jaar begonnen de eerste cruises van dit bedrijf naar het eiland.

 holland-america-line

De toevoeging van cruises met het ms Veendam speelt in op de groeiende vraag naar premium cruise ervaringen naar Cuba. Tijdens negen 7-nachten reizen worden de Cubaanse havens van hoofdstad Havana en Cienfuegos bezocht, dat bekend staat als het model van vroege 19-eeuwse stadsplanning in Cuba. De 12-nachten reis bezoekt ook beide Cubaanse havens. Afhankelijk van de vertrekdag van de Cuba cruises, varen zij ook naar de Caribische havens van Montego Bay in Jamaica, George Town op Grand Cayman, Cozumel in Mexico en Key West in Florida.

 

 

Uitwisselingservaring

“Voor velen draait reizen om het verkennen van nieuwe plekken en het ontdekken van bijzondere culturele ervaringen, en Cuba is één van meest begeerde nieuwe bestemmingen voor vele van onze gasten,” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “We zijn enthousiast dat we eindelijk Cuba aan onze routes kunnen toevoegen en onze gasten en partners in de reiswereld hebben hoopvol gewacht op een premium cruise ervaring naar dit nog relatief onontdekte Caribische juweel.”

Als voortrekker in bestemmingsbeleving voegt Holland America Line Cuba toe aan haar cruiseaanbod om gasten te voorzien van een culturele uitwisselingservaring. Het merendeel van de reizen bevat een lange stop in Havana zodat gasten het UNESCO Werelderfgoed gebied kunnen ontdekken en zichzelf kunnen onderdompelen in het grote aanbod van historische en culturele avonturen. Daarnaast biedt een stop in Cienfuegos de mogelijkheid voor een exclusief bezoek aan Trinidad, een UNESCO Werelderfgoed gebied in de Cubaanse provincie Sancti Spíritus.

Het debuut van de cruises naar Cuba start op 22 december 2017 met een 12-nachten rondreis vanaf Fort Lauderdale, tijdens de feestdagen. Naast de 7-nachten reizen is er een 11-nachten cruise met vertrek op 17 maart 2018. Deze reis doet de Cubaanse havens Havana en Cienfuegos aan, als ook Key West, Cozumel, Montego Bay en Georgetown. De laatste 7-nachten Cuba reis vertrekt op 18 april 2018.

 

 

Explorations Central

Aan boord zal de Cuba ervaring verrijkt worden door het Explorations Central programma (EXC). De EXC Gidsen brengen de bestemming tot leven met presentaties en EXC Talks waardoor gasten meer kennis krijgen over het grootste Caribische eiland. Daarnaast zijn EXC Port Guides gecreëerd voor de Cubaanse havens, EXC Ontmoetingen tonen de cultuur en geschiedenis van Cuba voorafgaand aan een bezoek aan de havens en er is nog veel meer. Daarnaast worden informatieve en culturele EXC Tours ontwikkeld in en rondom Havana en Cienfuegos met als highlight Trinidad, één van de best bewaarde historische plekken in het Caribisch gebied.

Boekingen voor de Cuba cruises met Holland America Line kunnen gedaan worden vanaf vrijdag 26 mei 2017. Gasten die al geboekt waren op een Veendam cruise krijgen een volledige refund en de gelegenheid een andere cruise te boeken. Tarieven voor de Cuba cruises beginnen bij €799 per persoon inclusief belastingen en toeslagen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.