Vlieg met KLM direct naar nieuwe bestemming Graz in Oostenrijk!

Sinds mei dit jaar vliegt KLM op de nieuwste bestemming Graz. De vluchten vertrekken dagelijks en op aantrekkelijke tijden vanaf Amsterdam. Zo is de hoofdstad van deSteiermark, UNESCO-werelderfgoed en UNESCO City of Design, in slechts 2 uur te bereiken.

oostenrijk-fietsen

Deze vliegverbinding van KLM is de perfecte mogelijkheid om een nieuwe stad in Oostenrijk te ontdekken. De Steiermark is overigens de meest geliefde deelstaat van de Oostenrijkers zelf en staat bekend om zijn gastvrijheid.

 

 

Creatieve stad

Graz, na Wenen de grootste stad van Oostenrijk, is sinds 2011 City of Design en behoortt daarmee tot de meest vooruitstrevende steden en metropolen. Niet alleen het indrukwekkende uitzicht over de rode daken en de markante klokkentoren de ‘Uhrturm‘ zijn een bezienswaardigheid. Ook de moderne gebouwen, ontstaan omdat Graz in 2003 de culturele hoofdstad van Europa was, zoals het Kunsthaus en de Murinsel zijn een bezoek waard. Hiermee laat Graz zien dat het een geheel eigen weg gevonden heeft in het gebruik van glas, staal en beton, en hoe het hedendaagse perfect met het werelderfgoed van de oude stad te combineren is. De creatieve en inspirerende designscene is de laatste jaren enorm gegroeid, waardoor er vele nieuwe winkels zijn ontstaan, hier staan modern, kleurrijk en vrolijk design rondom mode, eten, sieraden en interieur in het middelpunt.

Graz culinair ontdekken

De inwoners wisten het natuurlijk al, maar sinds 2008 is het pas officieel geworden: Graz is ‘culinaire hoofdstad’ van Oostenrijk en behoort daarmee ook tot de ‘culinaire regio’s van Oostenrijk’. Het doel is om regionale landbouwproducten en specialiteiten nog beter zichtbaar te maken. Maar Graz is niet alleen een culinaire stad, men kan het ook proeven. Zo worden er bijvoorbeeld diverse culinaire rondleidingen georganiseerd, waarbij verschillende seizoensproducten op telkens een andere locatie in de binnenstad van Graz geserveerd worden. Deze rondleidingen duren ca. 3 uur, waarbij de gids niet alleen over de culinaire hoogtepunten, maar ook over de geschiedenis en de bijzondere verhalen van de stad vertelt.

De Steiermark per fiets ontdekken

Bijzondere tip – de ´Weinland Steiermark Radtour`: met in totaal 8 etappes en meer dan 400 km staat niet alleen het fietsen door de wijngaarden en de acht wijnroutes in Zuid- en Oost-Steiermark in het middelpunt. Langs de 8 etappes maken de afwisselende landschappen, culturele highlights, culinaire lekkernijen en persoonlijkheden de fietsroute tot een echte belevenis maken.

Fietsen langs het water: de meer dan 1.000 km fietsroutes lopen langs rivieren.

De klassieker – de Murradweg: deze fietsroute is meer dan 365 km lang en volgt de Mur, de hoofdrivier van de Steiermark. Hij ontspringt in de Lungau en kronkelt door de steden Leoben en Graz, tot aan de Thermenregio in het zuiden van de Steiermark, waar de rivier bij Bad Radkersburg het land verlaat.

 

 

Extra tip – de Ennsradweg: deze fietsroute loopt van Enns, met machtige bergen als de Dachstein, via het nationale park Gesäuse en de Kalkalpen naar de Donau. Bezienswaardigheden langs de route zijn o.a. het imposante Grimming, Schloss Trautenfels, Stift Admont, de handelsstad Steyr en Enns, de oudste stad van Oberösterreich.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.