Oostenrijk groeit als topfavoriet wintersportbestemming

Ook dit jaar staat Oostenrijk weer boven aan de lijst van winterbestemmingen blijkt uit het wintertrends-onderzoek van Casamundo.nl, een van de grootste online portals voor vakantieaccommodaties. Tirol is veruit de meest populaire wintersportregio en de top wintersportplaatsen wordt gedomineerd door drie Tiroler dorpen: Mayrhofen, Sölden en Kappl.

Kappl in Oostenrijk. Foto: Inter Chalet

Kappl in Oostenrijk. Foto: Inter Chalet

Nederlanders zijn Oostenrijk nog lang niet zat, in tegendeel: boekingscijfers van Casamundo.nl laten een stijging zien van wintersportvakanties naar Oostenrijk ten opzichte van vorig jaar. De helft van alle boekingen op Casamundo.nl voor de winterperiode tussen november 2015 tot en met maart 2016 is naar Oostenrijk. Hiervan reist een derde af naar Tirol. Geheel verwonderlijk is dit niet, want het Oostenrijkse Tirol biedt voor elk niveau wat wils en is het met de auto goed aan te rijden. Uit eerder onderzoek van Casamundo.nl dit jaar bleek dat meerdere families en vriendengroepen het meest op wintersport gaan. Tirol is dan ook een ideale bestemming voor deze wintersportliefhebbers dankzij het gevarieerde aanbod. De top drie meest geboekte wintersportdorpen op Casamundo.nl, Mayrhofen, Sölden en Kappl, bewijzen dit.

 

ZIE OOK: Een tweede huis in Oostenrijk

 

Nummer 1: Mayerhofen

Het bekende dorp in het Zillertal is deze winterperiode in populariteit gestegen en het meest geboekt in de winterperiode op Casamundo.nl. Mayerhofen maakt deel uit van Zillertal 3000, een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Naast zwarte, rode en blauwe afdalingen is er ‘off-piste’ genoeg te beleven. Het centrum beschikt over vele restaurantjes, cafés en zelfs een bioscoop. Ook zijn er vele sportmogelijkheden voor onder andere zwem-, tennis- en rodelliefhebbers.

 

 

Nummer 2: Sölden

Het grootste en bekendste skigebied van het Ötztal was vorig jaar de meest geboekte wintersportbestemming op Casamundo.nl, maar is dit jaar gezakt naar de tweede plaats. Met meer dan 145 km aan piste en twee gletsjers is Sölden een uniek wintersportgebied voor alle niveaus. Ook buiten de pistes is er op het gebied van sport, wellness en evenementen genoeg te beleven. De bruisende après-ski maakt Sölden vooral onder vriendengroepen een populaire bestemming. Interessant detail: delen van laatste James Bond film ‘Spectre’ zijn opgenomen in Sölden.

 

 

Nummer 3: Kappl

Kappl heeft zich opgewerkt tot de top drie op Casamundo.nl en hiermee Fügen van de derde plaats verstoten. Het wintersportdorp staat bekend als een echt familieskigebied met winterspeelweide voor kinderen en een natuursleebaan. De overwegend blauwe en rode pistes kent gevarieerde afdalingen verspreid over 42 pistekilometers die het gebied rijk is. En niet geheel onbelangrijk, Kappl kent veel zonuren dankzij de zuidelijke ligging van de skipistes.

Comments are closed.