Griekenland verkozen tot vakantieland waar je het lekkerst kunt eten

Van tzatziki tot moussaka en van stifado tot feta. De vakantiegangers op reviewplatform Zoover weten het wel. In een poll kiezen zij Griekenland als land waar je je het lekkerst kunt eten. Het vakantieland krijgt 30% van de ruim 1300 stemmen.

griekenland-gastronomie-3

De afgelopen tijd kon er op de website van Zoover gestemd worden op het vakantieland waar men het liefst aan tafel schuift. Griekenland wordt bijna 400 keer getipt als favoriet. Jannet laat op Facebook weten: ,,Griekenland natuurlijk! Tussen de locals proef je de echte Griekse keuken. Daarom kom ik er al 25 jaar met veel plezier.’’ Cora is het daar helemaal mee eens: ,,Heerlijke inktvis op de BBQ, shrimp saganaki, vers fruit… Alles is super in Griekenland.’’

 

 

Lekkerste eten én meest gastvrij

Het is niet de eerste poll waar Griekenland als winnaar uit de bus rolt. Eerder verkozen de vakantiegangers van Zoover het populaire vakantieland als meest gastvrije bestemming met maar liefst 45% van de stemmen.

 

 

Pasta’s en tapas

Ook de Italiaanse keuken is populair onder de vakantieliefhebbers. Italië krijgt 21% van de stemmen, gevolgd door de Spaanse lekkernijen met 12%. Denemarken eindigt onderaan de poll met 0%. Het Scandinavische land blijkt niet populair als het om eten gaat. Ook Egypte krijgt maar 6 stemmen. Engeland, Amerika en Tjechië blijken ook niet het lekkerste eten voor te schotelen en krijgen alle drie 1% van de stemmen. tabel-eten-zoover-griekenland

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.