Ontdek de culinaire mythes van Griekenland

Griekenland is een land dat bekend staat om haar eilanden, de vriendelijke mensen, de zon en het lekkere eten. Het is bijzonder smaakvol, lekker gekruid, maar bovenal ook heel eenvoudig waardoor de meeste mensen deze manier van koken erg kunnen waarderen. Maar er zijn een aantal mythes rondom het Griekse eten die niet altijd waar zijn.

1. Grieken koken alleen met olijfolie!

Het Griekse klimaat is ideaal voor de olijfbomen en de olijven. De olijfolie is het product dat het meest wordt geëxporteerd vanuit Griekenland. Buiten het feit dat er veel wordt geëxporteerd naar het buitenland, gebruiken de Grieken dit product het meest. Grieken gebruiken de olijfolie bij het koken, omdat zij dit als gezonder beschouwen dan boter. Olijfolie in Kreta en Peloponnesos staat bekend om de rijke en unieke smaak, met name in een Griekse salade.

 

 

2. Grieken eten alleen vlees!

De grootste mythe wat betreft het Griekse eten is dat de Grieken alleen lam zouden eten. De Griekse keuken is de basis van een Mediteraans dieet dat vlees, groente en fruit bevat. De groentes worden op Griekse bodem gekweekt en er wordt met name gewerkt met seizoen groentes, waardoor het extra vers is.

3. Grieken hebben veel tijd nodig om te eten!

Het klopt dat de Grieken het dinner zien als een sociale activiteit waarbij zij samen zijn met vrienden en familie. Restaurants gaan pas vaak laat open, maar blijven ook lang open zodat de gasten tot diep in de nacht kunnen komen eten. De Grieken eten vaak samen met elkaar en vinden het prettig om hun eten met elkaar te delen. Daarom wordt het Griekse eten vaak geserveerd op grote schalen waar iedereen dan een vorkje van kan meepikken.

4.De enige Griekse wijn is Retsina!

Er zijn meer Griekse wijnen dan alleen Retsina. Sommige authentieke wijnvariaties, zoals Assyritko en Athiri komen uit Santorini. Als gevolg van de vulkanische bodem van het eiland hebben de wijnen een uniek karakter en dat maakt dat deze wijnen speciaal smaken. Dat vinden zowel sommeliers als groep vrienden die de wijn eenmaal geproefd hebben.

5. De Griekse keuken bestaat alleen uit pita gyros en moussaka!

Vorige week heeft het Grieks Verkeersbureau het «Symposium» evenement in Amsterdam georganiseerd en werden er vele visgerechten bereid om het tegendeel van deze mythe te bewijzen. Hoewel een pitabroodje, een mixed-gril en mousaka (een gerecht met aubergines, aardappel en gehakt) erg populair zijn onder de toeristen, heeft de Griekse keuken meer te bieden. Elke regio of eiland heeft zijn lokale specialiteiten, producten of recepten wat elke plek uniek maakt.

 

 

Dus de volgende keer dat u in Griekenland bent, probeer een lokaal gerecht!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.