Peru met kinderen: 5 ‘must do’s’ voor het hele gezin

Peru is booming. Niet alleen bij backpackers en ervaren reizigers, maar ook bij families met kinderen. Woestijnen, oude Inca-steden, ‘s werelds langste golven, natuurreservaten en watervallen: Peru is één groot avontuur voor jong en oud!

peru-zandsurfen

Een voordeel van reizen met kinderen door Peru is, dat het land een gezinsgeoriënteerde samenleving kent waar kleintjes in het middelpunt van de belangstelling staan. Daarnaast zorgt het ongeremde karakter van kinderen ervoor, dat je als ouder eenvoudig contact maakt met de ‘locals’. Kortom, redenen genoeg om die trip naar Peru te plannen. Wij zetten de 5 must do’s voor een familietrip naar Peru voor je op een rij:

1. Sandboarding in Huacachina

We kennen ze uit sprookjes en films: woestijnoases. Dat in Peru sprookjes uitkomen, wordt duidelijk wanneer je zo’n 300 kilometer ten zuiden van de Peruaanse hoofdstad Lima, het beeldschone oasedorpje Huacachina bezoekt. Maar niets is wat het lijkt, want deze vredige spot staat garant voor de ultieme adrenaline kick! In Huacachina draait alles om sandboarden en in een buggy door de woestijn crossen! Zin in een actief dagje vol avontuur? Zorg dan dat je tijdens je trip door Peru een dag in deze oase vol actie doorbrengt.

 

 

2. Heilige Vallei: Alpacaboerderij en canopy zip-lining
Stap met het hele gezin in de voetsporen van de Inca’s en ontdek de geheimen van de Heilige Vallei. Het magische dal ligt op zo’n 45 kilometer van de Inca-hoofdstad Cuzco, in de Peruaanse Andes en is één groot avontuur! Je vindt hier de verborgen stad Machu Picchu, maar ook kun je talloze andere archeologische overblijfselen en dorpen uit de Inca-tijd bezoeken. Na een reis door de geschiedenis van Peru gemaakt te hebben is het tijd om de Heilige Vallei van een andere kant te zien: namelijk via een canopy tour. Verlaat deze bijzondere vallei niet zonder een bezoek gebracht te hebben aan een alpacaboerderij!

3. Wilde dieren spotten

Ontdek de ‘wilde’ kant van Peru in het zuidoosten van het land en maak kennis met één van dé biodiversiteithotspots ter wereld: Madre de Díos, oftewel ‘Moeder van God’. Dit is de ‘place-to-visit’ voor dieren- en natuurliefhebbers en de thuisbasis van een aantal bedreigde diersoorten zoals de manenwolf en het moerashert. Wie roze dolfijnen wil spotten, vliegt vanuit Lima in zo’n 1,5 uur naar het machtige regenwoud en maakt een familiecruise over ’s werelds langste rivier, de Amazone. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de natuurreservaten Pacaya Samiria en Allpahuayo Mishana.

 

 

4. Surfen als een ‘pro’

Altijd al willen leren surfen of je surf skills perfectioneren? Breng dan een paar dagen met het gezin door in Huanchaco. Deze surfspot ligt op een uur vliegen ten noorden van Lima en is een heerlijke plek om een paar dagen op de plank door te brengen. Wanneer je tijdens het surfen Peruanen op rieten vissersbootjes voorbij ziet komen; dit zijn caballitos. Volgens locals zijn dit de eerste échte ‘surfplanken’ ter wereld. Voor de langste golven van de wereld ga je naar Chicama. Dit surfersparadijs ligt 70 kilometer ten noorden van Huanchaco en staat bij veel surfers bovenaan de bucket list.

peru-waterval

5. De archeologische vindplaats Kuélap & de Gocta waterval

In het Peruaanse noordelijke Amazonegebied, op zo’n anderhalf uur vliegen van Lima, wacht het échte avontuur. Dit is waar je oude archeologische vindplaatsen uit de Chachapoyas-cultuur vindt en waar je met hele gezin één van ’s werelds hoogste watervallen kunt bewonderen: de Gocta watervallen. Een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan dit onontdekte deel van Peru, is het door UNESCO erkende ‘Archeologische Werelderfgoed’ Kuélap. Dit is de grootste stenen structuur van Zuid-Amerika en ligt te midden van groene bergen op 3.000 meter hoogte in de regio Amazone Andes.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.