Ontdek wat je kunt doen in een weekend in Stockholm!

Een citytrip in Stockholm is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het gezelligste stukje van Stockholm: Gamla Stan. Dit historische gedeelte van de hoofdstad bestaat uit een wirwar van straatjes vol musea, historische attracties, barretjes en winkels.

ola-ericson-skeppsbron

Archipel

De archipel, of skärgården in het Zweeds, van Stockholm is een verzameling van eilanden, scheren en rotsen die zich tot 80 km ten oosten van de stad tot aan de Oostzee uitstrekt. In sommige gevallen gaat het om grote bewoonde eilanden, die beroemd zijn vanwege hun swingende zomerfeesten en prachtige rode huizen. Andere eilanden zijn niks meer dan verlaten rotseilandjes, die alleen door een toevallige zeehond of kajakvaarder worden bezocht. De achtertuin van Stockholm is het hele jaar door een bezoek waard: in de zomer is het ideaal om na een dagje stad een lekker duik te nemen vanaf een eiland. En in de winter ligt de skärgården er ook vaak prachtig bij in de sneeuw.

 

 

Shoppen

Voor of na de wedstrijd ga je natuurlijk nog even shoppen. De Zweedse modemerken en Scandinavische designwinkeltjes zijn wereldberoemd en dus is een middagje winkelen zo gepland tijdens je bezoek aan Stockholm.

De essentie van de Zweedse mode is simpel: makkelijk draagbaar met oog voor trends en tegen een enigszins redelijke prijs. En dat werkte: diverse bekende kledingmerken en ontwerpers zijn afkomstig uit Zweden. Niet zo gek dat je in Stockholm dan ook prima fashion kunt shoppen.

Ben je fan van luxe, flair en de laatste trends, winkel dan in het glamoureuze Östermalm district. Hier vind je alle grote Zweedse merken, de meeste gecentreerd rondom de Biblioteksgatan, ook bekend als Bibliotekstan.

In de wijk Norrmalm vind je diverse H&M winkel samen met winkels van andere bekende merken als Monki, COS and And Other Stories. De wijk Södermalm heeft een ontspannen sfeertje en er huizen veel leuke kleine onafhankelijke winkeltjes, boetiekjes en vintage stores.

 

 

De Drottninggatan is één lange aaneenschakeling van kleine speciaalzaken, grote winkels als H&M en Zara, winkels van Zweedse modemerken en verder zo ongeveer elk type detailhandel dat je je kunt voorstellen.

Hoe kom je naar de stad?

Stockholm kent drie vliegvelden: Arlanda, Bromma en Skavsta. Op de website van Visit Sweden lees je op welke manier je het handigste van het vliegveld in Stockholm naar de stad reist.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.