Verkeersbureau Slovenië lanceert ‘’Fietsambassadeur’ campagne met winactie

Met ruim 8000 km aan fietspaden, een groot aantal fietsvriendelijke hotels en campings, vijf afwisselende regio’s met talrijke bewegwijzerde routes en een van de groenste landen in Europa, is Slovenië een ideale fietsbestemming voor zowel relaxte rondjes als zeer zware kuitenbijters en cyclosportieven.

kolesarjaformavivaportoroz

Het bergachtige land leent zich uitstekend voor fietswedstrijden en dit jaar vindt van 15 tot 18 juni de 25ste editie plaats van de ‘Tour of Slovenia’. Om de bestemming nog beter te profileren als fietsbestemming lanceert het verkeersbureau van Slovenië een winactie waarbij een geheel verzorgde 6-daagse fietsvakantie kan worden gewonnen. Meedingen kan via deze link tot 25 mei. Meer info over fietsen in Slovenië via www.slovenia.info waar onder meer een Engelstalige fietsbrochure gedownload kan worden.

Eurosport

Zo’n 140 fietsers van 18 teams zullen aan de Ronde van Slovenië deelnemen die uit 4 etappes bestaat met een totale lengte van 650 kilometer. De race start in havenstad Koper en eindigt in Novo mesto in het oosten van het land. Dit jaar zal de race voor het eerst worden uitgezonden op Eurosport. De slogan ‘Fight for green’ refereert aan de strijd om de groene trui maar is tevens een knipoog naar groen Slovenië, zegt Maja Pak, de directeur van het verkeersbureau: ‘Naar schatting zo’n 113 miljoen fietsliefhebbers uit Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten zullen de race op Eurosport volgen. Een prachtige kans om ons land als een groene en actieve vakantiebestemming te promoten.’

kolesarjiskrline

 

 

Winactie Fietsambassadeur

In aanloop naar de wielerrace lanceert het verkeersbureau een winactie waarbij een aantal deelnemers wordt uitgenodigd om van 30 mei – 4 juni door het gevarieerde landschap van Slovenië te fietsen. De geheel verzorgde reis brengt de winnaars onder leiding van een gids door de hoofdstad Ljubljana, door grotten in de bergen van Koroška, langs wijngaarden in het noordoosten en langs de Karst-wijnroute met een bezoek aan de Postjna Cave. Ook een traject langs de kust, de Soča vallei en het meer van Bled staan op het programma. De winnaars krijgen tevens een GoPro camera mee om hun reis vast te leggen en te delen via social media kanalen.

 

 

Fietsvakantie in Slovenië

Voor wie het wat rustiger aan wilt doen, is Slovenië ook uitermate geschikt als fietsbestemming. Vakantiegangers die graag op de pedalen door de het land willen trekken, kunnen overnachten bij 32 fietsvriendelijke hotels en zeven fietscampings die alle een ranking van 1 tot 5 ‘fietsen’ (in plaats van sterren) hebben, gebaseerd op de faciliteiten die de accommodatie biedt. Beveiligde fietsenstallingen, reparatiekits, een droogkamer voor de kleding en sportmassages behoren tot enkele van de geboden faciliteiten. In de fietsbrochure staan alle accommodaties genoemd, verdeeld over vijf regio’s. Wie zelf geen fiets meeneemt, kan op veel plaatsen ook een fiets, mountainbike of e-bike huren.

soa-domen-grgl-slovenia

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.