Van foodfestivals tot trendy restaurants: Parijs is opnieuw het walhalla voor foodies!

Jarenlang werd gedacht dat de grootse reputatie van de klassieke Franse gastronomie remmend werkte op het ontstaan van nieuwe culinaire trends in Frankrijk. Maar in 2017 is deze gedachte volledig passé: Frankrijk bruist van de vernieuwende initiatieven op foodgebied met Parijs als hét centrum waar het allemaal gebeurt.

foodfestival-parijs

Institut de Bonté © Paris Tourist Office – Photographe : Amélie Dupont

In en om de stad ontdekken foodies nu een nieuw walhalla vol bijzondere foodtrends en lekkere initiatieven zoals ‘Les Heures Heureuses’ en de ‘Taste of Paris’. Een succes dat grotendeels is te danken aan Le Fooding ®, een beweging die al sinds 2000 pleit voor vrijheid van kookdienst.

Ambassadeur van de kookkunsten

Le Fooding is bedacht als samentrekking van de woorden food en feeling en dat is exact waar deze beweging van foodlovers voor staat: het promoten van alle adressen waar op een creatieve, liefdevolle, moderne en verrassende manier wordt gekookt. Van foodtrucks tot sjieke restaurants, van streetfood tot de klassieke Franse stijl. De website van de beweging is hip en vrolijk en gebruikt een handig nieuw jargon om op het gevoel een passend eetadres te vinden. Met woorden als antidepresseur om een prettige ambiance te beschrijven, faim de nuit als je er tot heel laat terecht kunt of manger seul als je in je eentje wil eten. En de titel voor de beste nieuwkomer is bijvoorbeeld ‘Meilleur Coming Out’.

 

 

parijs-macarons

La Durée © Paris Tourist Office – Photographe : Marc Bertrand

Van traditie tot trend

Alles bij elkaar is Le Fooding momenteel een betrouwbare trendwatcher. Die voor Parijs in 2017 een blijvend sterke positie ziet voor onder meer de ‘bowls’: grote kommen vol kleurrijke ingrediënten. Ook themarestaurants zijn in opkomst. Zo is Mmmozza een groot succes, een adres waar alles draait om mozzarella. Fast food wordt in Parijs ook steeds meer geaccepteerd als ‘echt eten’ maar dan wel geserveerd op cosy adressen met trefwoorden als thai, vers, zonder gluten en kaas, veel kaas. Een trend die nooit zal verdwijnen uit Parijs is le patisserie de luxe, met gerenommeerde zaken als la Maison Ladurée, Dalloyau en wereldkampioen banketbakken Christophe Michalak.

 

 

Geheel in teken van eten

Parijs barst dit jaar ook van foodevenementen, onder meer georganiseerd door het platform Omnivore dat zich 100% op de jonge keuken richt. Regelmatig nodigt Omnivore buitenlandse jonge chefs uit voor themadagen vol workshops en maaltijden. De happening Taste of Paris (18-21 mei) richt zich meer op de klassieke en traditionele Franse chefs. Ook wordt in mei onder de naam ‘Les Heures Heureses’ een proeverij georganiseerd die langs 280 restaurants gaat. Voor € 2,- per stuk worden heerlijke hapjes geserveerd, ideaal om een wandeling door de stad te combineren met een lekker hapje eten. Eind juni staan de brouwers in de spotlights op Le Mondial de la Bière. En wie meer over wijn wil weten kan het hele jaar door terecht op talloze proeverijen en cursussen. Parijs is heerlijk!

Parijs-frankrijk

Bercy Village © Paris Tourist Office – Photographe : Amélie Dupont

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.