Combineer je kampeervakantie in Frankrijk met één van de 1800 festivals dit jaar!

Nederland heeft de naam, maar Frankrijk spant de kroon met maar liefst 1800 grote en kleine festivals dit jaar. Het culturele en muzikale karakter van het gros van deze evenementen zorgt voor een groeiende belangstelling bij internationale vakantiegangers.

normandie-festival-frankrijk

Voor de luxe kampeerketen Les Castels aanleiding om deze evenementen actief bij hun gasten onder de aandacht te brengen. Op de geheel vernieuwde website kan nu per camping worden bekeken welke activiteiten er deze zomer in de nabijheid plaatsvinden. Zoals deze festivals met internationale allure:

Normandië – Festival Les Traversées Tahitou – 14 tot 26 augustus

Cultureel festival op het piepkleine eilandje Ile Tahitou aan de Normandische kust. Bijzonder is dat dit eiland alleen bij eb bereikbaar is. Het speelprogramma met folk, blues en klassieke muziek is afgestemd op de getijden, opdat bezoekers bij laag water naar het eiland kunnen wandelen (ca. 20 minuten).
Dichtstbijzijnde Castels Camping: l’Anse du Brick op 22 km.

 

 

Bretagne – Les Vieilles Charrues – 13 tot 16 juli

Een van de grootste Franse muziekfestivals dat jaarlijks plaatsvindt in het piepkleine dorpje Carhaix, in Finistère. Optredens van internationale sterren zoals Kungs, Paolo Conte, Jean-Michel Jarre maar ook aandacht voor jong talent. Ter plekke is een Woodcamp voor kampeerders, met simpele hippiestyle tentjes. Voor meer comfort is er de Castels Camping: L’Orangerie de Lanniron, op 60 km. met aanbod kinderopvang bij dagconcerten.

Ardèche – Aluna Festival – 15 tot 19 juni

Een authentiek openluchtfestival in Ruoms dat muziekliefhebbers van alle leeftijden bij elkaar brengt. De line-up bestaat uit een bont gezelschap van artiesten zoals Iggy Pop (ja, hij doet het nog), Les Vieilles Canailles (met Johnny Halliday) en nieuwe Franse sterren als Jain en Vianney. Camping Domaine de Sévenier is partner van het festival en verzorgt een pendeldienst tussen festivalterrein en camping.

 

 

Loire – Festivini – 2 tot 10 september

Wijnfestival in en rond Saumur in de Loirevallei. Op het programma: georganiseerde wandel, paardrij- en fietstochten door de wijngaarden, lange-tafel-diners tussen de druivenstokken, kookworkshops, wijnmarkten en een klassiek concert in een voormalige abdij. Dichtstbijzijnde camping: Domaine de la Brèche op 5km.

aluna-festival-frankrijk

Meer informatie op www.camping-castels.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.