Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen bekroond in Bellewaerde

Vorige week is de zoektocht naar de “Meest Verkeersveilige school van West-Vlaanderen” afgesloten met een spannende finaledag in Bellewaerde. Op het einde van deze dag hebben de winnaars hun titel en award in ontvangst mogen nemen uit de handen van provinciegouverneur Decaluwé en Ieperse burgemeester Durnez. De verkeerscampagne werd op initiatief van de gouverneur uitgewerkt in samenwerking met Bellewaerde, met als doel leerlingen tussen 6 en 18 jaar te laten stilstaan bij veiligheid in het verkeer.

<stella-maris-nieuwpoort-bellewaerdeh2>Verkeerscampagne

De verkeerscampagne ging van start op 20 oktober, toen deed gouverneur Carl Decaluwé een oproep naar alle scholen van het lager en secundair onderwijs in West-Vlaanderen om deel te nemen aan de wedstrijd.

 

 

De verkeerscampagne werd op initiatief van de gouverneur uitgewerkt in samenwerking met de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen en Bellewaerde en wil leerlingen tussen 6 en 18 jaar laten stilstaan bij veiligheid in het verkeer. Dit door tijdens de voorrondes hen te laten werken rond verkeersveiligheid met een fotowedstrijd, een verkeersquiz en het doorvoeren van fietscontroles.

 

 

Finale

Tijdens de finaledag in Bellewaerde hebben de vijf beste basisscholen en de vijf beste secundaire scholen een drietal opdrachten moeten uitvoeren. Een fotozoektocht naar verkeersborden bracht hen op diverse plaatsen in het park. Op het mexicoplein was er een praktische proef op het verkeersparcours van de Federale Wegpolitie en als afsluiter was er nog een verkeersquiz.

Op het einde van de finaledag hebben Prizma Middenschool, middelbare school uit Ingelmunster en Stella Maris, lagere school uit Nieuwpoort, hun titel en award in ontvangst mogen nemen uit handen van provinciegouverneur Decaluwé.

De meest verkeersveilige scholen hebben een award, een werkingstoelage van 500 euro om te besteden in het kader van verkeersveiligheid en een schoolreis naar Bellewaerde gewonnen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.