Op reis naar Canada? Vergeet je ETA niet!

Air Transat, de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Canada, wil reizigers die een reis naar Canada plannen eraan herinneren dat zij die geen geldig Canadees paspoort of permanente verblijfsvergunning voor Canada kunnen voorleggen, verplicht een Electronic Travel Authorization (ETA) op zak moeten hebben.
vliegtuig-air-transat

Deze nieuwe regel, ingegaan op 10 november 2016, geldt voor alle niet-Canadezen die naar Canada reizen per vliegtuig. Reizigers dienen dit document samen met een geldig paspoort ter controle aan te bieden voor vertrek en bij het boarden.

 

 

Online aanvragen

Om de online aanvraag van de ETA te voldoen, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, e-mailadres en creditcard (de ETA kost CAD 7). De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten goedgekeurd. Air Transat raadt reizigers aan om de ETA onmiddellijk aan te vragen bij het boeken van het vliegticket en de status van hun aanvraag nauwgezet te volgen op de officiële website van de Canadese regering via Canada.ca/eta. Daarnaast wordt het reizigers aangeraden zich met de benodigde documenten te melden bij de check-in balie, tenminste drie uur voor vertrek.

 

 

Voor reizigers die in het bezit zijn van een geldig Canadees paspoort, een Canadian Permanent Resident Card (PRC) of Canadees visum, alsook Amerikanen, geldt de ETA verplichting niet. Zij hebben geen ETA nodig en dienen enkel in het bezit te zijn van de originele exemplaren van die documenten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.