Storing op de luchthaven van Lissabon zorgt voor veel vertragingen

Veel passagiers zijn momenteel gestrand op de luchthaven van Lissabon door een storing in het ondergrondse brandstofsysteem. Sinds gisteren zijn al meer dan 400 vluchten getroffen door de situatie op de Portugese luchthaven waaronder een aantal vluchten van en naar Nederland.

wachten-airport-cancel

Vliegtuigen kunnen niet opstijgen en de luchthavenautoriteiten weten nog niet wanneer het normale vluchtschema kan worden hervat. Op de facebookpagina van de luchthaven wordt aangegeven dat de situatie op donderdag zal worden opgelost, maar tot op heden is er geen nieuwe informatie bijgekomen en zijn de problemen bij lange na niet voorbij.

 

 

Getroffen passagiers beklagen zich op Twitter over de chaotische toestand op het vliegveld van Lissabon. Er wordt gemeld dat er veel te veel mensen zich begeven in de vertrekhallen en dat de Portugese politie en luchthavenpersoneel ze onjuiste informatie verschaft en slecht behandelt.

 

 

Christian Nielsen, Chief Legal Officer bij AirHelp, zegt: “Wij raden de getroffen passagiers in Lissabon aan om op grond van Verordening (EG) 261/2004 een compensatie aan te vragen. De vliegtuigmaatschappijen zijn verantwoordelijk voor het welzijn van passagiers tijdens de vertraging, dit betekent dat zij zaken als alternatief vervoer, accommodatie, eten en drinken dienen te voorzien of vergoeden. De storing in het brandstofsysteem heeft enorm veel vluchten beïnvloed, dit is echter een situatie die niet valt onder ‘buitengewone omstandigheden’ zoals bijvoorbeeld slecht weer of terreurdreiging. Passagiers die getroffen zijn door deze situatie kunnen bij AirHelp terecht voor meer informatie en het aanvragen van compensatie die kan oplopen tot €600 per passagier, afhankelijk van de vliegafstand.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.