Raad van Kinderen kunnen ook vakanties beoordelen

Kinderen zijn niet alleen enthousiaste gebruikers van het reisproduct, het zijn ook de beslissers van de toekomst. Daarom heeft de ANVR vier jaar geleden besloten om samen te werken met een Raad van Kinderen.

raad-van-kinderen

Een twintigtal kinderen van groep zeven van basisschool De Malelande in Amersfoort praten mee over de toekomst van de reisbranche. Afgelopen maanden hebben de kinderen in kaart gebracht hoe ze denken over vakantiebeoordelingen. Kinderen vinden dat ze net als volwassenen ook vakanties kunnen beoordelen.

 

 

Zo vindt de Raad dat kinderen beter betrokken dienen te worden bij het beoordelen van vakanties. Er zijn tal van reviewmogelijkheden, maar die zijn altijd bedoeld voor volwassenen en beoordeeld vanuit hun eigen perspectief. De kinderen hebben een lijst met punten opgesteld, waarop zij willen beoordelen. Het gaat daarbij met name om de accommodatie en de kinderactiviteiten ter plekke of in de nabije omgeving. Zo beoordelen ze accommodaties in grote mate op basis van zwembad(en) en het eten (ijsjes, kindermenu, acties, pizza bakken, maar ook groente, verse broodjes en een kinderbuffet). Ook willen ze kinderactiviteiten beoordelen waarbij het met name gaat om de ‘gamehal’, speeltuin, sportvelden, trampoline, springkussen, bioscoop, disco en de glijbanen. Natuurlijk speelt daarbij het toverwoord ‘wifi’ van belang, vooral om Youtube te kunnen kijken. Of dat nog niet alles is, verwachten ze bij zowel de accommodatie als activiteiten een goede service.

Opmerkelijk dat ze de bestemming ook ‘reviewen’ op netheid (hygiëne, schoon, frisse lucht). Daarnaast dienen ruimte, uitzicht en veiligheid eveneens goed te scoren. Bovendien vinden ze de ligging van hun vakantieplek belangrijk en of de omringende stranden en natuur makkelijk te bereiken zijn, al dan niet met (huur)auto. Ook willen ze beoordelingen terugzien van leuke uitstapjes en excursies buiten de sfeervolle accommodatie, zoals een dagje met een vissersbootje de zee op. Gerben Hardeman van de ANVR zegt hierover: “Kinderen willen volwaardig meedoen bij het meedenken over vakanties en bij het beoordelen van accommodatie, activiteiten en bestemming. Ze laten zich bij het maken van hun vakantiekeuze met name beïnvloeden door hun direct omgeving zoals hun vriendjes en vriendinnetjes in plaats van wat reisbedrijven over de vakantie zeggen”.

 

 

“De Raad van Kinderen laat zien dat kinderen heel goed in staat zijn om verandering teweeg te brengen als ze daar de ruimte voor krijgen. Als volwaardig onderdeel van het gezin willen ze meepraten en meedenken. De Raad van Kinderen van ANVR maakte ‘vakantie voor het hele gezin’ praktisch en uitvoerbaar door aan te geven dat er naast recensies door volwassenen, ook recensies door kinderen zouden moeten komen. Zij letten immers op andere dingen.’’, aldus de Missing Chapter Foundation.

De ANVR vindt het belangrijk met kinderen in gesprek te zijn, omdat ze de wereld inkijken met een open en vrije blik. De ervaringen van de kinderen koppelt de ANVR terug naar leden reisondernemingen, zodat ze nog beter rekening kunnen houden met de wensen van deze jonge vakantiegangers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.