Zomerse uitvalbasis in New York: kies voor Governors Island!

Het zomerse toevluchtsoord Governors Island is weer geopend voor publiek. Het eiland in de New York Harbor, op nog geen 7 minuten varen vanaf Lower Manhattan, is dit jaar voor het eerst geopend voorafgaand aan Memorial Day Weekend.

new-york

Dit geeft New Yorkers en bezoekers een extra maand vol outdoor vermaak. Morgen vindt de officiële opening van het seizoen plaats, met een unieke mogelijkheid om te genieten van live muziek, eten, drinken en dat alles met de skyline van Lower Manhattan op de achtergrond.

 

 

Met highlights zoals onder andere het eerste volledige seizoen van de Hills, de pop-up bar en biertuin Island Oyster, kabelbanen, fietsmogelijkheden en kunstmatige grasrijke heuvels weet de NYC & Company zeker dat met de lijst van onderstaande topattracties en evenementen een bezoekje aan Governors Island absoluut niet op jouw bucketlist mag ontbreken tijdens jouw bezoek aan New York!

Ontspanning

De Hills bestaat uit vier kunstmatige heuvels die hoog boven het eiland uittorenen en waar bezoekers de mogelijkheid hebben om te genieten van 360-graden panoramische uitzichten op de iconische New York skyline en het Vrijheidsbeeld. Kinderen kun je met een gerust hart achterlaten in het ‘Adventures at GI’, waar ze kunnen klimmen op een klimwand, verdwalen in een doolhof, relaxen in Hammock Grove en roetsjen van de kabelbanen. Daarnaast is er het 4600m² grote play:groundNYC waar kinderen met handgereedschap en allerlei verschillende materialen kunnen bouwen en spelen.

 

 

Governors Island is een autovrij gebied, dit maakt, tezamen met de aanwezigheid van een idyllisch en kronkelend fietspad, het eiland perfect voor fietsers die ook nog eens via het Blazing Saddles’ Free Bike Mornings programma een uur gratis een fiets kunnen huren. Daarnaast zijn er Citi Bike kiosken aanwezig op zowel de Yankee Pier als Soisson’s Landing waar fietsen gehuurd kunnen worden. Dit jaar is er, in samenwerking met Downtown Boathouse, ook vanaf juni de mogelijkheid voor bezoekers om gratis een kajak te huren; dé perfecte manier om je zomerse middag in New York te spenderen.

Kunst & Entertainment

Gedurende het seizoen is Governors Island de thuisbasis van verschillende concerten en kunstfestivals, zoals bijvoorbeeld het Rite of Summer Music Festival op 27 mei. Ook het aankomende Memorial Day weekend zal gevuld zitten met allerlei boeiende dingen om te doen. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Governors Island. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld meedoen aan gratis vogel-wandeltochten rondom het eiland, verzorgt door de NYC Audubon Summer Residency, of hun innerlijke kunstenaar de vrije loop geven tijdens knutselen voor kinderen en vogel-gerelateerde kunst projecten. Andere te gekke evenementen die plaatsvinden op het eiland zijn de 12e Annual Jazz Lawn Party op 10-11 juni, Governors Island Swim op 1 juli, het Brooklyn Music Festival op 6 augustus en de Popup Dinner Governors Island picknick op 9 september. Voor informatie over deze en andere evenementen, zie govisland.com/calendar.

Gastronomie

Foodies: pay attention! Governors Island biedt namelijk dé perfecte mogelijkheid voor fijnproevers om de smaakpapillen te prikkelen. Deze zomer zijn er maar liefst drie nieuwe pop-up biertuinen, waarvan er één onderdeel zal zijn van Island Oyster. Deze nieuwe pop-up, welke is bedacht door het team van Grand Banks, zal dit seizoen zorgen voor verse zeevruchten en nieuwe signature cocktails. Bezoekers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over de City’s skyline tot in de late uurtjes nadat het park sluit dankzij de eigen veerboot-service van het park terug naar Manhattan. Ook Little Eva is terug en verzorgt wederom lokale gerechten verspreid over diverse food pop-ups, waaronder exclusief gebrouwen bier door Alphabet City Beer Company en overheerlijke charcuterie en worstjes door Edi and the Wolf. Deze en andere culinaire hoogstandjes zullen beschikbaar zijn vanaf begin zomer bij de Liggett Terrace.

Hoe kom je er?

Governors Island is makkelijk bereikbaar vanaf Lower Manhattan, waarvandaan veerboten vertrekken vanaf de Battery Maritime Building. Veerboten opereren doordeweeks ieder uur en in het weekend ieder half uur. Het ritje is gratis op zaterdag en zondag tot 11:30, daarna moeten volwassenen $2 betalen voor een retour en is het voor kinderen onder de 13 jaar gratis. Voor meer informatie en schema’s, zie govisland.com/info/ferry. Het eiland is ook bereikbaar vanaf Pier 1 bij het Brooklyn Bridge Park op zaterdag en zondag, en vanaf juni ook vanaf Pier 6. Per 1 juni zal de nieuwe NYC Ferry zomerdiensten aanbieden vanaf Red Hook’s Atlantic Basin naar Governors Island voor $2.75 per enkele rit.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.