Stijn Huijts ook in 2018 curator Prospects & Concepts

In februari 2018 organiseert het Mondriaan Fonds voor de zesde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. In de tentoonstelling is werk te zien van bijna tachtig beeldend kunstenaars die in 2016 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Het Mondriaan Fonds heeft Stijn Huijts uitgenodigd de tentoonstelling voor de tweede achtereenvolgende keer samen te stellen en gebruik te maken van zijn ervaringen als curator van de vorige editie.

prospects-and-concepts

Huijts, artistiek directeur van het Bonnefantenmuseum Maastricht:

“Ik vind het een eer om opnieuw gevraagd te worden als gastcurator voor Prospects & Concepts. De editie van 2017 was mede dankzij het enthousiasme van de deelnemende kunstenaars een avontuurlijke ontdekkingsreis die ik graag de komende maanden voortzet. Ik zie ernaar uit om weer tientallen jonge kunstpraktijken te leren kennen en om samen met de kunstenaars ook in 2018 een bruisende state-of-the-art presentatie neer te zetten.”

 

 

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects & Concepts jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals en verzamelaars maar ook een brede groep geïnteresseerden de mogelijkheid met het werk van deze veelbelovende kunstenaars kennis te maken. Ook is de tentoonstelling Prospects & Concepts een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

 

 

Bij de laatste editie heeft de tentoonstelling in vijf dagen ruim 16.000 bezoekers getrokken. Deelnemende kunstenaars ontvingen positieve respons die bij sommigen leidde tot aankopen, aanbiedingen van galeries, uitnodigingen voor tentoonstellingen, opdrachten en andere interessante contacten. Zo kocht Museum Arnhem ‘The Tourist’ van Margriet van Breevoort aan, werd Bert Scholten uitgenodigd voor een groepstentoonstelling bij galerie Juliette Jongma en is de interactieve installatie ‘Sun’ van Philip Schütte te zien in het randprogramma van de Biënnale van Venetië.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.