De fiets viert zijn 200e verjaardag – een uitvinding uit Baden-Württemberg

Baden-Württemberg is het land van uitvinders, knutselaars en denkers. Vooral bij uitvindingen op het gebied van voortbewegen loopt deze deelstaat voorop. De auto komt er oorspronkelijk vandaan, en ook de fiets is in het zuidwesten van Duitsland uitgevonden: op 12 juni 1817 reed Karl Drais voor het eerst op een loopfiets (draisine) door Mannheim. De loopfiets wordt gezien als de oervorm van de fiets.

Tegenwoordig – bijna 200 jaar later – is de fiets wereldwijd het meest gebruikte vervoermiddel en staat deze centraal bij de ontwikkeling van een duurzame en toekomstgerichte mobiliteit. Reden genoeg om de 200e verjaardag van deze Baden-Württembergse uitvinding op passende wijze te vieren: met talrijke activiteiten om dit paradijs voor fietsers te verkennen.

 

 

Opening van de nieuwe Kraichradweg

Op 7 mei wordt de nieuwe Kraichradweg geopend. Met een doorgaande fietsverbinding van de Stromberg, waar de beek de Kraichbach ontspringt, tot aan de monding in de Oude Rijn, voert de nieuwe rivierenfietsroute in de regio Kraichgau-Stromberg u 60 kilometer door het natuurpark Stromberg-Heuchelberg, de Kraichgau en de Boven-Rijnse Laagvlakte en door de districten Enzkreis, Karlsruhe en Rhein-Neckar. De route is prima in één à twee dagetappes te fietsen en heeft veel te bieden: dorpjes, burchten en kastelen, veel natuur, gelegenheden om even te pauzeren en wat te eten of te drinken en een afwisselend landschap.

 

 

Kocher-Jagst-Radweg opnieuw met vier sterren gewaardeerd

De Kocher-Jagst-Radweg wordt in mei 2017 door de ADFC (de Duitse ANWB) wederom met vier sterren bekroond. Deze fietsroute is idyllisch gelegen in het ‘land van genieters’ Baden-Württemberg en loopt langs de tweelingrivieren Kocher en Jagst. Burchten en kastelen, wijngaarden en weilanden, schilderachtige dorpjes met veel vakwerk en gastvrijheid in hotels en horeca zijn kenmerkend voor deze fietstocht.

Tijdens de 332 kilometer lange fietstocht kan de bezoeker genieten van de zwabische keuken: Käsespätzle (een pastagerecht met kaas) en Maultaschen (een soort ravioli) en daarbij een ‘Viertele’ (kwart liter) lokale wijn of een biertje uit een van de regionale brouwerijen.
www.radsüden.de/Radwege/Kocher-Jagst-Radweg

Informatie fietsportaal

Alle omschreven routes zijn onderdeel van het onlineportaal www.fietsen-zuiden.nl. Zes toeristische regio’s – Hohenlohe en Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, Heilbronner Land en Kraichgau-Stromberg – geven hier informatie over fietsroutes, bezienswaardigheden en arrangementen. Tips voor uitjes en evenementen maken het aanbod van het portaal compleet.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.