Het Drents Museum exposeert tijdens de 4e editie van ART BREDA

Van 7 tot en met 14 mei 2017 vindt de vierde editie van ART BREDA plaats, de beurs voor kunst, antiek en design in het zuiden van Nederland. Net als voorgaande jaren is op ART BREDA een ruimte gereserveerd voor een speciale expositie. Dit jaar zorgt het Drents Museum voor een bijzondere invulling met de tentoonstelling Dieren in het Drents Museum, met werk van onder meer Chris Lebeau, George Henri Lantman, Jan Eisenloeffel en Theo Colenbrander.

 liggend-hert

Lucienne Bloch, Liggend hert, ontwerp 1930-35, uitgevoerd vanaf circa 1934 tot circa 1968, persglas, collectie Drents Museum

Drents Museum toont dierenkunst

Van de runderen in de grotten van Lascaux en de draken op Chinees porselein tot Balloon Dog van Jeff Koons en Library of the Birds van Mark Dion: dieren hebben kunstenaars van over de hele wereld altijd geïnspireerd. Vanwege hun functie als model, om hun symboolfunctie en wegens hun bijzondere anatomie, vormen en kleuren.
Niet alleen beeldend kunstenaars maar ook vormgevers kijken naar dieren. Vanaf 1880-1890 ontstaat een heel nieuwe vormentaal waarin planten en dieren in gestileerde vorm worden toegepast als versiering.

 

 

Deze zogeheten dierenkunst werd eerder tentoongesteld in Assen onder de naam Alle vogels op een stokje. Een selectie van deze werken van kunstenaars als Chris Lebeau, George Henri Lantman, Jan Eisenloeffel en Theo Colenbrander is te zien tijdens ART BREDA.

 

 

Kunst en antiek in overvloed

ART BREDA biedt een mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste-eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen en zilver tonen topstukken uit hun collecties. Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent. Het werk van zo’n zestig exposanten is van 7 tot en met 14 mei 2017 te bewonderen in en rond het voormalig Breda’s Museum.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.