Jubileumfeest Fanfare St. Caecilia Wijnandsrade: 125 jaar oud, maar nog altijd springlevend!

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni 2017 vormt het kasteel van Wijnandsrade, gelegen in het idyllische Wijnandsrade, het decor voor het 125-jarig jubileumfeest van de Koninklijk Erkende Fanfare St. Caecilia Wijnandsrade.

groepsfoto-fanfare

De fanfare is in de afgelopen 125 jaar van grote culturele en maatschappelijke waarde geweest voor Wijnandsrade en de gemeente Nuth en om die reden mag dit jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan. 125 jaar muziek maken kan met recht een mijlpaal worden genoemd. En dát wil de Koninklijk Erkende Fanfare St. Caecilia Wijnandsrade vieren met een groots jubileumfeest op het Kasteel van Wijnandsrade.

 

 

Kasteel Wijnandsrade

Het kasteel en het naastgelegen St.Stefanuskerkje spiegelen zich in de eeuwenoude dorpsvijvers. De goed bewaarde middeleeuwse motte, de intieme binnenplaats, de grote hof en de indrukwekkend lange gevel aan de straatkant verraden een lange geschiedenis. De banden van de bewoners met Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg zijn terug te vinden in gevelstenen en muurschilderingen.

Het geheel verkeert in perfecte staat van onderhoud en is op zich al een bezoek waard. Indrukwekkend is de ligging in het sierlijk glooiende Zuid Limburgse landschap. Wijnandsrade is een van die mooie dorpen verscholen in het gebladerte groen van gemeente Nuth. Doordat de authentieke elementen van het kasteel goed bewaard zijn gebleven, is de sfeer, die doet denken aan het (harde maar goede) leven van vroeger/weleer, nog volop te ervaren. De grootse en tegelijkertijd geborgen omgeving geeft het kasteel een buitengewoon bijzondere ambiance.

Vrijdag 16 juni 2017 – Burgfest mit … ‘Wir Sind Spitze’ (aanvang 20.30 uur)

Op vrijdag 16 juni 2017 wordt het jubileumfeest op spectaculaire wijze afgetrapt door dé powerband uit het diepe zuiden “Wir Sind Spitze”.Energiek, eigenzinnig, verrassend en enig in zijn soort! Gooi volksmuziek, dance, Duitse schlagers en de laatste tophits samen in een blender en je krijgt de unieke Wir Sind SPITZE-cocktail! Tijdens hun concerten word je meegezogen in een interactieve show waarin humoristische acts zich in hoog tempo afwisselen met verrassende eigen mash-up “brouwsels” van bekende (Duitstalige) hits en vliegen de dance- en polkabeats je om de oren. Het is een primeur voor ‘Wir Sind Spitze’ om op een kasteel op te treden, De band staat nu al te popelen! Al met al belooft het een bijzonder, uniek en niet-te-missen optreden te worden. Kortom, laat je onderdompelen in deze feestervaring!

 

 

Zaterdag 17 juni 2017 – Kasteelconcert 2.0 (aanvang 20.00 uur)

Kasteelconcert 2.0: een avondvullend muziekspektakel. De naam “Kasteelconcert 2.0” verwijst in opzet enerzijds terug naar het succesvolle kasteelconcert van 2010 en anderzijds verwijst het naar de vernieuwende elementen die tijdens het concert op 17 juni aan bod zullen komen. Een verscheidenheid aan muziekstijlen, zoals pop, rock, opera en musical, wordt gevat in een hedendaags verhaal. Eén ding staat centraal tijdens het Kasteelconcert 2.0: mensen moeten elkaar omarmen en samen genieten van de prachtige muziek.

De Koninklijk Erkende Fanfare St. Caecilia Wijnandsrade is weliswaar 125 jaar oud, maar bewijst met haar rol midden in de samenleving, haar groot aantal jeugdige leden, haar topsolisten en haar blaaskapel nog steeds springlevend te zijn. De fanfare staat garant voor een aantrekkelijk en onderhoudend muzikaal programma, dat aangevuld met optredens van The Coriovallum Pipe Band, Vocal Chord, Jack Vinders, Christian Marten en solisten uit eigen gelederen voor veel muzikaal vuurwerk en spektakel zal zorgen.

The Coriovallum Pipe Band speelt traditionele Schotse bagpipemuziek. Het motto dat de band steeds met verve tracht uit te dragen is: “Pleasure in Culture”. Sinds de oprichting in 1978 heeft de band ontelbare optredens verzorgd in de Benelux, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland en tweemaal in Japan. Verder wordt de band regelmatif gevraagd om Britse militaire “duties” in de regio te vervullen, onder meer bij NATO-festiviteiten en dodenherdenkingen. Het meest bekend onder het grote publiek is de band ongetwijfeld van haar optredens met het Johann Strauss Orkest van André Rieu.

Vocal Chord wordt ook wel “Il Divo van de lage landen” genoemd. Het ensemble bestaat uit vier vocalisten die ruime ervaring hebben opgedaan bij onder meer de Nederlandse Opera, de Vlaamse Opera en de Nationale Reisopera.
Sopraan Daphne Ramakers, mezzosopraan Lien Haegeman, countertenor Rob Meijers en tenor Pascal Pittie konden en wilden het verschil tussen pop- en klassieke muziek niet accepteren. Goede muziek is immers altijd goede muziek. Vocal Chord laat de grens tussen pop en klassiek vervagen en presenteert een concert vol ontroering en herkenning. De kracht en souplesse van de vier verschillende stemmen resulteert in een harmonische samenzang, waardoor allerlei gemoedstoestanden kunnen worden verklankt. De combinatie met de fanfare geeft het geheel een licht-klassieke twist, maar wél met dezelfde kracht en hetzelfde uitdrukkingsvermogen.

Jack Vinders is zanger en cabaretier, maar ook liedjesschrijver, regisseur, acteur, presentator en columnist. Jack is een zanger en vertolker van luistermuziek, Franse chansons, ballades en swingende songs. Een rasartiest van Limburgse bodem met regionale en nationale uitstraling. Jack’s veelzijdigheid geeft het kasteelconcert een unieke, onnavolgbare extra dimensie.

Christian Martens is een getalenteerde saxofonist die met zijn 22 jarige leeftijd hard aan de weg timmert in de jazz – en pop muziek wereld. Begonnen met klassieke alt-saxofoon, heeft hij zich thans volledig toegelegd op
jazz- en popmuziek en studeert dit aan het befaamde conservatorium van Amsterdam. Naast alt-saxofoon is Christian ook zeer bedreven op tenor-saoxofoon, piano, dwarsfluit en basgitaar. Hij won in 2008 reeds op jonge leeftijd de aanmoedigingsprijs van het Prinses Christina Concours 2008 en was te horen op het North Sea Jazz Festival. Hij is inmiddels een veelgevraagd musicus en studiomuzikant op alle saxen, toetsen, dwarsfluit en basgitaar, speelt in diverse bands en vindt het een uitdaging om muziekstijlen te combineren.

Zondag 18 juni 2017 – Receptie met aansluitende concertmiddag (aanvang 12.00 uur)

In het kader van haar 125-jarig jubileum zal de Koninklijk Erkende Fanfare St. Caecilia op zondag 18 juni vanaf 12.00 uur op het Kasteel van Wijnandsrade in het zonnetje worden gezet. Bij die gelegenheid worden tevens 25 jubilarissen van de vereniging gehuldigd (oplopend van 12,5 jaar tot en met 65 jaar). Graag nodigen wij u uit voor de receptie, waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld uw felicitaties over te brengen aan de jubilerende vereniging en haar jubilarissen. Wij zouden uw bezoek zeer op prijs stellen.

Na de receptie, vanaf 14.00 uur, zal het programma worden vervolgd met een concertmiddag waaraaneen zusterverenigingen zullen deelnemen en tevens een speciaal voor deze gelegenheid geformeerd jeugdorkest bestaande uit muzikanten van diverse verenigingen uit de regio. Harmonie St. Servatius Vaesrade, Harmonie St. Bavo Nuth, Fanfare Juliana Munstergeleen, Fanfare. St. Clemens Arensgenhout en Fanfare. St Caecilia Hulsberg zullen acte de présence geven.

Natje en droogje

Naast het aanschouwen en beluisteren van de livemuziek is er volop gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. Op de binnenplaats zijn traditionele alsook minder traditionele gerechten tegen vriendelijke prijzen verkrijgbaar.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Gemeenschapshuis Wijnandsrade, Kapsalon La Vie Petit Wijnandsrade, ‘Aan Hoes’ Nuth, de leden van de fanfare, online via www.fanfarewijnandsrade.nl & facebook.com/jubileumfeest125jaar en via de VVV Limburg Winkels.

Kasteel Wijnandsrade gemakkelijk bereikbaar

Wijnandsrade (gemeente Nuth) is gemakkelijk bereikbaar. Vanuit Eindhoven of Antwerpen: autosnelweg A2 en A76 richting Heerlen, afslag (5) Nuth. Vanuit Maastricht: autosnelweg A79 richting Heerlen, afslag (4) Hulsberg. Vanuit Aachen: autosnelweg A76 richting Heerlen, afslag (5) Nuth. Aan het einde van de afrit in eerste instantie het bord ‘Nuth‘ volgen totdat Wijnandsrade op de borden staat. Adres: Opfergeltstraat 2, Wijnandsrade. Parkeren is gratis.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.