Van Mozart tot Martin Garrix in SalzburgerLand

SalzburgerLand – waar muziek traditioneel een grote rol speelt – is in de maanden juli en augustus de bestemming bij uitstek voor muziekliefhebbers. Niet alleen de wereldberoemde Salzburger Festspiele staan op het programma, ook het Electric Love Festival waar de top van de DJ-scene verschijnt gaat zijn 5e editie in, en op het gebied van jazz kunnen liefhebbers terecht op het International Jazzfestival Saalfelden. Kaarten voor al deze events zijn online te koop.
SalzburgerLand

SalzburgerLand is natuurlijk vooral bekend van Mozart en van de Sound of Music, want zowel de stad als de regio heeft een muzikaal verleden. Nog altijd zijn dat twee belangrijke redenen om SalzburgerLand te bezoeken. Maar deze zomer is er ook voor liefhebbers van heel andere muzieksoorten reden genoeg om naar de regio af te reizen.

 

 

Electric Love Festival

Op 6, 7 en 8 juli kunnen liefhebbers van electronic music eigenlijk niet om het Electric Love Festival heen. Het wordt voor de 5e keer georganiseerd maar heeft al een flinke reputatie opgebouwd. Meer dan 50 DJ’s van wereldklasse treden op, op de verschillende podia op de Salzburger Ring: een circuit dat het festival nog meer sfeer geeft. Uit Nederland zijn o.a. Martin Garrix, Hardwell en Dash Berlin voor het mainstage geboekt. Uiteraard kunnen festivalgangers terecht op de speciale camping, die ook voorziet in kant-en-klare tenten, van basic tot luxe.

 

 

Wereldtop in actie

Van een heel andere aard zijn de Salzburger Festspiele, die van 21 juli tot eind augustus plaatsvinden. Na bijna 100 jaar is dit event uitgegroeid tot het grootste culturele festival ter wereld, met meer dan 240.0000 bezoekers uit meer dan 75 landen die komen kijken en luisteren naar de top op het gebied van opera, theater en concert. Dit jaar staan onder andere ‘La clemenza de Tito’ van Mozart en de Aida van Verdi op het programma, los van de voor Salzburg legendarische opvoeringen van ‘Jedermann’ op het plein voor de Dom.

Jazz op de alpenwei

Eind augustus is het 4 dagen lang jazz dat de klok slaat in Saalfelden Leogang tijdens het International Jazzfestival Saalfelden, dat voor de 38e keer wordt gehouden. De nadruk ligt hier vooral op experimentele jazz en nieuwe stromingen binnen de jazz. Concerten vinden plaats in het centrum van Saalfelden, maar ook op de alpenweiden!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.