Skåneleden: uniek wandelpad in het zuiden van Zweden

Volgens veel reizigers is Skåne, de meest zuidelijkste en zonnigste regio van Zweden, dé ultieme wandelbestemming. Niet voor niets, want het glooiende landschap heeft alles in zich om al wandelend ontdekt te worden. De natuur is overal om je heen, van witte zandstranden tot spectaculaire kliffen en van prachtige bossen tot kraakheldere meren en felgekleurde koolzaadvelden. Op de Skåneleden, een beroemd wandelpad met een lengte van maar liefst 1.000 kilometer, zie je het allemaal! Ga voor een meerdaagse wandeltocht of probeer één van de vele dag-etappes.

field-skane

Wandelparadijs Skåne

Voor het gemak bestaat de Skåneleden uit vijf uitdagende trajecten, elk met z’n eigen highlights, accommodaties en de leukste restaurants. Gek op de zee? Ga dan voor een route langs de kust en kom even bij op een terrasje in een gezellig vissersdorpje. Of neem een frisse duik in de oceaan en geniet van de rustige zandstranden. Meer landinwaarts ervaar je de rust van het Zweedse platteland en maak je kennis met de mooiste Nationale Parken. In totaal kent het 1.000 kilometer lange traject 89 dag-etappes, waarbij de langste wandelroute 25 en de kortste 5 kilometer is. Dus of je nu een geoefende wandelaar bent of niet. Op de Skåneleden bepaal je je eigen afstand! Verdwalen is haast onmogelijk. Alle routes zijn voorzien van oranjekleurige wegmarkeringen. En… voor elke etappe zijn kaarten verkrijgbaar, met tips over bezienswaardigheden.

 

 

Wandelschoenen aan en ontdekken maar!

Zelfs de New York Times is enthousiast over Skåne. In hun lijstje met topbestemmingen staat de Zweedse provincie genoteerd in de top 10. En… dat is helemaal zo gek nog niet. Skåne is niet alleen fantastisch mooi. Je kunt er ook heerlijk eten. In tal van boerderijwinkeltjes liggen lokaal verbouwde aardappels, asperges, wortelen, tomaten, erwten en aardbeien, die vers van het land afkomen.

 

 

En… ook de koks uit de regio maken maar al te graag gebruik van al dit lekkers. Ook aan accommodaties is er geen gebrek. Houd je van kamperen, dan zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden. Ben je meer het type van een comfortabel zacht bed? Langs de Skåneleden zijn heel wat leuke hotelletjes en Bed & Breakfasts te vinden. Wel is het raadzaam om vooraf te reserveren, zeker in de zomer.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.