Geniet van nog meer kunst, cultuur en thee in de vernieuwde Portland Japanese Garden

De Portland Japanese Garden, opgericht in 1963 en beschouwd als de meest authentieke Japanse tuin buiten Japan, vierde begin deze maand de opening van haar nieuwe ‘Cultural Crossing’. Hier is ruim € 33 miljoen voor uitgetrokken, waarmee onder andere de toevoeging van een cultureel dorp is gerealiseerd. De uitbreiding zorgt ervoor dat de Japanese Garden het toenemend aantal bezoekers aan kan en – niet geheel onbelangrijk – vergroot de mogelijkheid om bezoekers de traditionele Japanse kunst en cultuur te laten beleven.

strolling-pond-garden

“In onze drukke maatschappij merken we dat onze bezoekers het prettig vinden om de rust op te zoeken. Daar leent de Japanese Garden zich uitstekend voor” aldus Steve Bloom, chief executive officer van de Portland Japanese Garden. “Met de toevoeging van het nieuwe culturele dorp, vergroten we het erfgoed en handhaven we de significante culturele tradities en vormen van kunst.”

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

De ingang van de Japanese Garden is verplaatst naar SW Kingston Ave, aan de kant van Washington Park. Bezoekers kunnen op deze manier ook gemakkelijk de International Rose Test Garden bezoeken, welke dit jaar haar 100ste verjaardag viert. Op de plek van de oude ingang is het nieuwe culturele dorp gebouwd, dat onder andere bestaat uit:

  • The Jordan Schnitzer Japanese Arts Learning Center – galerij, klaslokalen, souvenirwinkel, bibliotheek;
  • Garden House – hier worden horticulturen workshops georganiseerd;
  • Umami Café – voor een kopje traditionele Japanse thee.

 

 

De uitbreiding is gerealiseerd onder de bezielende leiding van architect Kengo Kuma. Hij is ook betrokken bij de plannen voor het nationaal stadium voor de Tokyo Olympics in 2020. “Gezien de nabijheid van natuur is Portland een unieke bestemming. Het nieuwe culturele dorp combineert het prachtige landschap van Oregon met Japanse kunst. Mijn werkzaamheden voor de Japanese Garden hebben mij geïnspireerd voor projecten in de toekomst, met name het integreren van groen en hout. Zo zal het nationaal stadium in Tokyo rijk worden aan vegetatie, om het gevoel te geven van een bos in een stad.”

umami-cafe

Vincent van Leeuwen van BuroSix, de vertegenwoordiger van Portland in Nederland: “Deze uitbreiding is zeker een toevoeging voor de Nederlandse reizigers die Portland bezoeken. Naast dat het een unieke Japanse tuin is – een echte must-see – heb je hier de gelegenheid om in alle rust te genieten van een kopje Japanse thee in het prachtige theehuis met uitzicht over de stad en Mt. Hood.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.