The Bronx staat in bloei met Chihuly!

Dit voorjaar staat The Bronx in bloei met CHIHULY: de enorme expositie van Dale Chihuly, die plaatsvindt in The New York Botanical Garden. De dynamische glassculpturen in vrolijke kleuren laten de miljoenen planten en het landschap van meer dan 250 hectare flink stralen.

the-bronx-chihuly

Het evenement vindt plaats van 22 april tot en met 29 oktober en de veranderende seizoenen zorgen voor een prachtig decor om het kunstwerk van Chihuly in het daglicht te bekijken, maar het bezoeken van de expeditie tijdens avondevents is ook absoluut de moeite waard omdat de sculpturen dan op een prachtige wijze verlicht worden.

 

 

Bezoekers die in The Bronx zijn voor de NYBG’s CHIHULY, worden door NYC & Company (nycgo.com), de officiële citymarketing organisatie, uitgenodigd om de attracties, cultuur en restaurants te ontdekken in het meest noordelijke gedeelte van New York.

Hoe kom je er:

Begin op Grand Central Station in Midtown Manhattan. Vergeet hier niet om de Whispering Gallery te bezoeken. Op de belangrijkste muurschildering kun je maar liefst 2.500 sterren spotten! Om vervolgens de NYBG te bereiken, pak je de twintig minuten durende metro-north lijn naar Fordham Road. The Bronx is ook makkelijk te bereiken via de MTA metrolijnen B,D,1,2,4,5 en 6.

 

 

Wat je niet mag missen:

Arthur Avenue / ‘The Real Little Italy’’

Hier vind je de Arthur Avenue Retail Market. De beste geheime plekjes van deze markt zijn Mike’s Deli, Mario’s, Calabria Pork Store, Artuso Pastry Shop en Randazzo’s Seafood. Terwijl je door de Retail Market wandelt kun je ook genieten van heerlijke lokale biertjes in de Bronx Beer Hall.

the-bronx-chihuly

The Bronx Museum of the Arts

Dit museum ligt langs de Grand Concourse. In dit museum vind je kunstwerken van opkomende artiesten uit de borough en ontdek je de diverse culturele achtergrond van deze plek.

The Bronx Zoo

Dit is één van de grootste dierentuinen van de wereld; er wonen maar liefst 6.000 dieren.

the-bronx

The Edgar Allan Poe Cottage

Edgar Allan Poe bracht de laatste jaren van zijn leven, van 1846 tot 1849, door in dit huisje in Fordham; een échte must-see voor de fans van het werk van Edgar Allan Poe.

Hush Hip Hop Tours

Stap aan boord! Tijdens de Hush Hip Hop Tour word je door indrukwekkende muzikanten meegenomen door alle belangrijke muzikale plekken van The Bronx die een rol speelden in de vroege jaren van de hiphop, waaronder The Bronx Walk of Fame.

Van Cortlandt Park

Het Van Cordlandt Park is het derde grootste park in de stad van ruim 1.146 hectare en beschikt over de eerste openbare golfbaan. Bezoek hier vooral de 9 holes Mosholu Golf Course en ga picknicken in de eindeloze groene omgeving!

Wave Hill

Dit is de openbare tuin van 28 hectare én het culturele centrum in Wave Hill. Kijk hier uit over de magische Hudson rivier en de andere prachtige landschappen. Daarnaast is het doorlopende concert in het Wave Hill huis een feestje voor de hele familie. Vergeet hier niet even naar binnen te lopen!

Yankee Stadium

Dit is de thuisbasis van de kampioenen die 27 keer de World Series wonnen: De New York Yankees. Er is niets zo indrukwekkend dan een wedstrijd van de Yankees bij te wonen en rond te lopen in dit gigantische stadion. Daarnaast is het tegenwoordig ook de thuisbasis van NYCFC soccer.

Waar je moet slapen:

Slaap in het Opera House Hotel in het zuiden van The Bronx. Hier waan je je in de voormalige thuishaven van de Bronx Opera House.

Meer van The Bronx:

Bezoek “A Bronx Tale the musical”, deze speelt nu op Broadway in Midtown Manhattan. Voor de echte authentieke New York beleving mag je dit ook zeker niet overslaan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.