Huttopia: de kunst van het ‘in het wild’ kamperen

Overvolle pretparkachtige campings, tenten en huisjes die pal naast elkaar staan, geen schaduw, kampeerders zullen het ongetwijfeld ervaren hebben op campings in Europa. Wil je ’s ochtends wakker worden van het gefluit van vogels, heb je liever bomen als buren, de kleur groen als een lappendeken om je heen gedrapeerd en kampeerplekken en accommodaties die perfect harmoniëren met de natuur, dan zijn campings van de Huttopia keten zonder meer een optie.
kamperen-in-het-wild-huttopia

Voor veel kampeerders is ligging aan zee, een meer of een activiteitenprogramma voor kinderen een voorwaarde voor ultiem campingplezier. Camping Noirmoutier, op het gelijknamige eiland Île de Noirmoutier in de Vendée, voldoet compleet aan dat eisenpakket. Het ligt pal aan het strand. Zoek je een camping waar kinderen volop vermaakt worden, dan kun je denken aan Village Senonches in Centre-Val de Loire of Village Sud Ardèche bij Vagnas. Wil je wakker worden met de frisse geur van bomen en bladeren, dan is camping Lanmary in de Dordogne het overwegen waard.

 

 

Camping Noirmoutier

Het eiland Île de Noirmoutier ligt pal voor de kust bij een van de oudste nederzettingen van Frankrijk – Beauvoir-sur-Mer – en is vooral bekend om de zoutpannen die er nog altijd aanwezig zijn. Tegenwoordig is het eiland dankzij haar 40km aan stranden ook een populaire vakantiebestemming. Watersportliefhebbers kunnen er onder meer zeekajakken, kitesurfen, zeevissen of zeilen vanuit een van de drie havensteden. Kampeer hier in je eigen caravan, tent of camper tussen de pijnbomen met uitzicht op zee, of huur een Toile & Bois canvas tent op een houten vlonder. Geopend van 6 april tot en met 2 oktober.

Vakantiedorpen

Naast campings heeft Huttopia ook twee ‘villages’, waaronder Village Senonches, gelegen op zo’n 1,5 uur van Parijs in het gelijknamige bos. Ook in deze groene oase harmoniëren de accommodaties perfect en kinderen zullen zich geen minuut vervelen: circus, boogschieten, boomklimmen, vissen, tocht met paard en wagen, steppen en meer. Nieuw dit seizoen zijn sauna’s en een jacuzzi aan het meer, alleen voor volwassenen. Geopend van 19 mei tot en met 16 oktober.

 

 

Groener, groener, groenst

Midden in het bosrijke Dordogne ligt camping Lanmary. Ook hier een ruime keuze aan houten- en canvashuuraccommodaties, waaronder de Canadienne tent, een canvas tent gebouwd op een houten vlonder en geschikt tot 5 personen. De camping is autovrij. Zwemmen hier is een bijzondere ervaring want het zwembad is omringd door boomtoppen. De camping biedt een omvangrijk activiteitenpakket waaronder het avontuurlijke SmartForest ontdekkingsspel voor het hele gezin, waarbij Indiana Jones-achtige vaardigheden op de proef worden gesteld. Geopend van 19 mei tot en met 25 september.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.