Mountainbiken langs de hoogtepunten van Peru

Oude Inca en pre-Inca wegen, archeologische vindplaatsen, pittoreske stadjes, en in slechts een paar uur tijd door verschillende ecosystemen fietsen: dat vinden mountainbikers in Peru. Mountainbiken is de snelst groeiende sport in Peru en dat is niet zonder reden. Bijna elke hoek van Peru, met uitzondering van de woestijn en de Amazonevlaktes, is namelijk geschikt om deze avontuurlijke sport te beoefenen. Beginners, gevorderden en pro’s: er zijn fietspaden voor alle niveaus. Wij zetten de 5 meest spectaculaire mountainbikespots in Peru voor je op een rij:

moutainbiken-peru

1. Amazonegebied: Kuélap en de Gocta waterval

Combineer avontuur met historie en fiets over de paden waar de Inca’s ooit liepen, in het Peruaanse noordelijke Amazonegebied. Maak kennis met archeologische sites, zoals de pre-Inca nederzetting Kuélap, gebouwd tussen de Andes en de jungle, en mysterieuze graven en sarcofagen uit de tijd dat de Chachapoyas cultuur heerste over de regio. Koloniale huizen, de Uctubamba vallei, thermen, lagunes en de imposante Yumbilla en Gocta watervallen: van april tot oktober is het Peruaanse Amazonegebied de ultieme bestemming voor de gevorderde mountainbikers onder ons.

 

 

2. Áncash: Cordillera Blanca en Conchucos

Voer de adrenaline op en maak een mountainbiketour over één van de meest waanzinnige wegen van Peru, in Callejón de Huaylas. Je vindt deze beeldschone vallei op zo’n 450 kilometer ten noorden van de Peruaanse hoofdstad Lima, in de regio Áncash. Kliffen, rotsen en ravijnen: deze route vergt een topconditie, discipline en ervaring, en is een absolute must voor de echte mountainbikepro’s. Één van de routes die je zeker niet mag missen, loopt tussen de Llanganuco Lagune (3.800m hoogte) en de plaats Yungay. Een andere aanrader is, de route die loopt tussen de kloof van Punta Olímpica (4.800m hoogte) en de stad Carhuaz. Beide routes zijn bedoeld voor doorgewinterde mountainbikers. En neem dit letterlijk, want het dragen van warme kleding en meebrengen van gereedschap is van essentieel belang. De beste periode om in de regio Áncash te fietsen is tussen mei en begin oktober.

 

 

3. Lima: San Isidro, Miraflores en Barranco

Ben jij meer een stadsmens? Maak dan een fietstocht door de verschillende wijken van de Peruaanse hoofdstad Lima. Dit is de perfecte manier om kennis te maken met het moderne San Isidro, het kustgebied Miraflores en de hippieachtige buurt Barranco. Voor de foodies onder ons heeft ‘Huarique bike’ twee culinaire fietsroutes in het leven geroepen. Tijdens deze overheerlijke routes maak je kennis met de gastronomische geschiedenis en hoogtepunten van Lima.

4. Ica: Paracas

Mountainbikers met een liefde voor flora en fauna zijn in het Paracas Nationaal Reservaat in Ica op de juiste plek. Dit indrukwekkende natuurgebied ligt zo’n 300 kilometer ten zuiden van Lima en is ideaal voor fietsers die willen genieten van het warme klimaat, de woestijn en interesse hebben in maritieme ecosystemen. Je vindt hier wolven en zeevogels, maar ook condors en parihuanas (Andesflamingo’s). Zie jij jezelf op een relaxed tempo langs de kust fietsen, met de zon op je rug? Dan is Ica jouw mountainbikespot. Ook de fanatiekere mountainbikers komen in Ica aan hun trekken; dit gebied heeft mountainbikepaden op verschillende niveaus.

5. Arequipa: Colca Vallei

De échte mountainbikebeleving vind je in de Colca Vallei, gelegen nabij de zuidelijke stad Arequipa. De kloof is twee keer zo groot als de Grand Canyon in de Verenigde Staten en meer dan 70 meter lang. De brede en groene vallei, waar de condor leeft en regeert, is omringd door hoge bergen. Dit gebied biedt mountainbikers verschillende routes. De meeste routes starten in het Aguada Blanca Nationaal Reservaat of in Patapampa. Vanuit hier daal je af richting Chivay, een stad die de ingang van de vallei markeert. Chivay is ook de plek waar groepen fietsers, afhankelijk van hun niveau en conditie, zich opsplitsen. Een absolute must wanneer je als mountainbiker in Arequipa bent is een afdaling van de vulkanen ‘El Misti’ (5822 meter hoog) en Chachani (6075 meter hoog). Vergeet na je mountainbikeavontuur niet kennis te maken met de prachtige koloniale stad Arequipa!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.