Nieuw bij WizzAir: betaal je vlucht online met iDeal!

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, heeft vandaag aangekondigd dat het in haar eigen reservatiesysteem het iDEAL-protocol geïmplementeerd heeft. Dit betekent dat reizigers die via de WIZZ-website een vlucht willen boeken en aangesloten zijn bij een van de Nederlandse banken die iDEAL aanbieden, voortaan via deze Nederlandse betaalmethode hun ticket en aanverwante diensten online kunnen betalen.

Harry Drok, Head of E-Commerce van Wizz Air, onderstreept de gebruiksvriendelijke eigenschappen van iDEAL: “iDEAL is de populairste betaalmethode in Nederland waarmee consumenten online aankopen snel en veilig kunnen afrekenen in de vertrouwde internetbankieromgeving van de eigen bank. iDEAL wordt op dit ogenblik aangeboden door ABN AMRO, bunq, ING, Knab, Rabobank, de Volksbank (SNS, ASN Bank en Regiobank), Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. Consumenten die internetbankieren bij deze banken, kunnen direct gebruik maken van iDEAL.”

 

 

Hij voegt eraan toe: “Met de introductie van de iDEAL-betaalmethode op de WIZZ-website komen wij tegemoet aan een veelgevraagde wens van onze reizigers. Op die manier verbeteren wij de ervaring van onze reizigers wanneer ze via onze website een vlucht boeken. iDEAL wordt automatisch aangeboden aan de passagiers die in euro betalen en die op de Wizz Air-website Nederlands als taal geselecteerd hebben of die een contactadres in Nederland hebben. De online overboeking gebeurt via de betaalprovider Adyen.”

 

 

De iDEAL-betaalmethode is een verzameling technische afspraken tussen banken en transactieverwerkers (een protocol) en geen centraal elektronisch betaalsysteem. iDEAL kan enkel gebruikt worden voor reservaties via de website van Wizz Air en dus niet voor boekingen via het WIZZ-call center. iDEAL is op grond van deze technische afspraken naadloos geïntegreerd in het internetbankieren van de banken. Het iDEAL-protocol zorgt bij de betaling van een ticket via de WIZZ-website voor een directe online overboeking van de bankrekening van een consument naar de bankrekening van Wizz Air. Het is direct duidelijk of de betaling al dan niet gelukt is en het ticket geboekt werd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.