Beleef de 7 Flevolandse landschapskunstwerken in 1 app!

Nergens op de wereld vind je zoveel landschapskunstwerken bij elkaar als in Flevoland. Op plekken waar je het niet verwacht zijn ze ineens daar. De indrukwekkende kunstwerken maken gebruik van en verwijzen naar verschillende karakteristieken van de Flevolandse polders, zoals de openheid, uitgestrektheid en de maakbaarheid van het polderlandschap. Op 22 april is het 40 jaar geleden dat het eerste Land Art object ‘Observatorium van Robert Morris’ bij Lelystad werd geopend. Een mooi moment om aandacht te geven aan dit unieke product.

flevoland

 

 

Beter beleefbaar maken van de kunstwerken

Om de 7 landschapskunstwerken beter beleefbaar te maken, heeft Toerisme Flevoland in opdracht van Provincie Flevoland vier gratis fiets- en autoroutes ontwikkeld. De routes zijn te berijden en beluisteren met de Izi.TRAVEL app audiotour op uw smartphone. De audiotours laten via gps de juiste informatie per kunstwerk aan u horen. Foto’s, audio en video vertellen over de achtergronden van het kunstwerk. Daarnaast krijgt u onderweg bij ieder kunstwerk ook een aantal leuke tips voor bezienswaardigheden of leuke restaurants in de buurt. De Izi.TRAVEL app wordt wereldwijd gebruikt. De Flevolandse routes zijn daarom ook in het Duits en Engels te beluisteren.

 

 

Meer informatie bij de kunstwerken zelf

Naast de ontwikkelde routes heeft Provincie Flevoland ook gezorgd voor meer informatie bij de kunstwerken zelf. Deze informatieborden geven een uitleg over het kunstwerk en informatie over de natuur en de omliggende regio. Ook wordt in juni de Flevolandse Land Art nog eens extra onder de aandacht gebracht door Omroep Flevoland die een serie van alle Land Art in Flevoland uitzendt, waarbij Jord den Hollander de kunstwerken bekijkt en nader uitlegt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.