100 dagen geleden vond het eerste concert in de Elbphilharmonie Hamburg plaats

Precies 100 dagen geleden vond het eerste concert in de Elbphilharmonie Hamburg plaats. Sindsdien zijn in het nieuwe concertgebouw aan de Elbe in totaal 190 uitverkochte concerten gehouden, met zo’n 250.000 enthousiaste gasten. Op de plaza – het uitzichtplatform – hebben inmiddels al meer dan 1,6 miljoen bezoekers genoten van het uitzicht over de historische stad. Binnen korte tijd is de Elbphilharmonie Hamburg daarmee uitgegroeid tot één van de meest bezochte locaties in Duitsland.

 

 

Dr. Carsten Brosda, senator voor cultuur en media: “Het succes van de Elbphilharmonie is overweldigend. Iedereen wil de Elbphilharmonie beleven. Al 100 dagen zijn er avond na avond enthousiaste bezoekers bij de concerten en de plaza heeft nu al meer bezoekers gehad dan het kasteel Neuschwanstein in een heel jaar. De belangstelling voor de Elbphilharmonie laat zien dat het hier niet alleen gaat om een architectonisch hoogstandje, maar dat er ook een grote behoefte is aan hoogstaande cultuur. De Elbphilharmonie heeft Hamburg internationaal gezien als cultuurmetropool op de kaart gezet en daarmee de manier waarop de stad wordt ervaren blijvend veranderd.“

 

 

Christoph Lieben-Seutter, directeur van de Elbphilharmonie en Laeiszhalle: “Sinds de opening op 11 januari hebben zo’n 190 concerten van de meest uiteenlopende genres plaatsgevonden en de klasse en veelzijdigheid van de Elbphilharmonie indrukwekkend bewezen. Zowel het publiek als de musici zijn zeer enthousiast over en geïnspireerd door dit unieke gebouw en de sfeer tijdens de concerten.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.