Tip van de ANWB: vraag tijdig je milieuvignet voor Parijs aan!

De ANWB raadt reizigers – die met de auto naar Parijs gaan – het Franse milieuvignet tijdig aan te vragen. Anders dan voor andere vakantielanden zijn de milieuvignetten niet verkrijgbaar bij de ANWB of bij andere Nederlandse organisaties.
plaatjes-vignettten

Deze zijn alleen online verkrijgbaar via de website van de Franse overheid www.certificat-air.gouv.fr Na de online bestelling neemt aflevering van dit vignet zes weken in beslag.

 

 

Sinds 1 januari zijn bestuurders van personenauto’s en motoren verplicht om in het gebied binnen de Boulevard Péripherique in Parijs, een milieuvignet achter te hebben. Hetzelfde vignet is ook geldig in andere Franse steden zoals Grenoble, Lyon en Lille. Daar is het vignet alleen nodig als er een aantal dagen ernstige smog is.

 

 

De ANWB raadt vakantiegangers die in tijdnood komen, om een bewijs van de bestelling van het vignet mee te nemen om een mogelijke boete te voorkomen. Het vignet kost 4,80 euro, inclusief verzending.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.