De bloemen voor de Paus vertrekken vanaf De Keukenhof

Vanaf Keukenhof vertrok gister, na maanden van voorbereiding, het bloementransport ‘Bloemen voor het Sint Pietersplein in Rome’. Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, kwam naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor vertrek. Het bloementransport is door vele nationaliteiten uitgezwaaid.

paus-bloemen-keukenhof

 

 

De Nederlandse sierteeltsector verzorgt al meer dan 30 jaar de bloemversiering voor de Paasviering op het Sint-Pieterplein in Rome. Tussen de bloemenpracht spreekt aanstaande zondag Paus Franciscus de Paaszegen Urbi et Orbi uit. Hoofdarrangeur Paul Deckers reist met tientallen Nederlandse kwekers naar Rome om in twee dagen tijd 35.000 bolbloemen, duizenden rozen en lelies, planten en bomen te schikken op het Sint-Pietersplein. Speciaal voor dit transport was een vrachtwagen van Van der Slot in de Hollandse bloemen gezet met een mooie bestickering.

“Voor mij als hoofdarrangeur is het ieder jaar opnieuw een uitdaging om het grote Sint-Pietersplein te versieren met Nederlandse bloemen en planten: een metamorfose naar een bloemenschilderij”, vertelt Deckers. “Bij de keuze van de bloemversiering is rekening gehouden met bloemen en symboliek. De Lelie wordt vaak gebruikt in de Rooms Katholieke kerk evenals de Roos. In de bloemversiering op het Bordes worden bijzondere Lelies verwerk: de Roselilys. De Lelie zonder stuifmeeldraden: een primeur! In combinatie met de grote rozen Avalanche “Pearl”. Rozen zo groot als een vuist. Een vuist die de kracht van deze bloemen symboliseert.”

 

 

Het prachtige kleurenpallet op het plein wordt grotendeels gemaakt door het gebruik van 35.000 bolbloemen. Tulpen in de kleuren geel, wit, rood en oranje. Blauwe en witte Hyacinten en een veelheid van geel met hét Paasgevoel: de Narcissen. Vanaf het plein naar het Altaar loopt de Paus als het ware door een veld van Narcissen.
Het verheugt me om van editie 2017 weer een floraal succes te maken!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.