Het is lente! Booking.com zet 9 prachtige lentebestemmingen in het zonnetje

Geleidelijk maakt de winter plaats voor de eerste warme zonnestralen en dat kan maar een ding betekenen: dikke wintertruien gaan de kast in, de terrassen zitten bomvol en veel mensen boeken een lastminute naar de zon om dat heerlijke lentegevoel verder aan te wakkeren.

holboxislandmexico

Maar welke plekken kun je het beste in april en mei bezoeken? Booking.com heeft onderzocht wat de beste bestemmingen zijn in het voorjaar. Deze plekken krijgen in dit seizoen een betere score dan in de andere seizoenen. Lentekriebels? Op deze plekken moet je zijn volgens de reizigers van Booking.com.

 

 

New York, Verenigde Staten

Leven, vrijheid en het nastreven van geluk: geen enkele stad in de Verenigde Staten belichaamt de grondbeginselen van Amerika beter. Elke straathoek onthult iets nieuws of onverwachts en ook in het voorjaar biedt New York City volop entertainment. Ervaar hoe de Big Apple uit zijn winterslaap ontwaakt en maak een wandeling door een van de mooiste stadsparken ter wereld.

Het eiland Holbox, Mexico

Holbox ligt aan de noordkust van het schiereiland Yucatan en wordt door een ondiepe lagune met warm water gescheiden van het vasteland van Mexico. De wateren rondom dit rustgevende eiland zitten vol zeedieren zoals dolfijnen, zeeschildpadden, flamingo’s, pelikanen, barracuda’s en nog veel meer. Dit maakt Holbox misschien wel het best bewaarde geheim van Mexico.

Polignano a Mare, Italië

Polignano a Mare is een echt pareltje aan de Adriatische Zee. Deze kleine en unieke stad heeft een boeiend historisch centrum, een grillige kustlijn en verborgen inhammen met mooie zandstrandjes. In de lente is het al aangenaam warm in Polignano a Mare, maar de luchtvochtigheid is laag. Dit maakt het voorjaar de ideale periode om een bezoek te brengen aan deze bestemming.

Kinsale, Ierland

Kinsale ligt in County Cork aan de zuidkust van Ierland. Van oudsher staat het bekend als een vissers- en havendorpje, maar tegenwoordig komen ook toeristen hier graag om te genieten van de buitenlucht tijdens de frisse Ierse lente. Reizigers van Booking.com gaan hierheen om te ontspannen, maar kunnen ook de omgeving, de restaurants en pubs sterk aanbevelen.

 

 

Antigua Guatemala, Guatemala

Guatemala staat dankzij het subtropische en tropische klimaat ook wel bekend als het land van de eeuwige lente, dat geldt ook voor Antigua Guatemala. De stad maakt deel uit van het Werelderfgoed van UNESCO en historisch gezien is het de hoofdstad van het koninkrijk van Guatemala. Het klimaat is er mild en tijdens de vastenperiode zijn er vele religieuze tradities en kleurrijke processies.

antiguaguatemalaguatemala

Lynton, Verenigd Koninkrijk

Lynton is een klein kuststadje op een hoge klif dat uitkijkt op de pittoreske haven van Lynmouth. Voor reizigers die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheid en een ongerept landschap is het in Lynton goed toeven. In de lente verschijnen in het gras van de valleien tussen de hoge kliffen prachtige paarse orchideeën.

Barcelona, Spanje

Het gemoedelijke leven in Barcelona is mede te danken aan het aangename klimaat en de uitbundige strandcultuur. Ga op avontuur in de gotische wijk Barri Gòtic, met intrigerende steegjes en ontmoetingsplaatsen van kunstenaars. De parel van Catalonië heeft in het voorjaar ook veel te bieden op het gebied van festivals, evenementen en tentoonstellingen.

jaspercanada

Jasper, Canada

Jasper ligt in het hart van Jasper State Park en is een bergstad tussen de besneeuwde toppen van de Canadian Rockies. Er zijn meren met kristalhelder water, dichte groene bossen en gletsjerrivieren. Reizigers van Booking.com bevelen deze bestemming vooral aan vanwege de omgeving, de bergen, de mooie natuur, wandelingen en de flora en fauna. Ongeacht wat je besluit te doen, de lente in Jasper valt moeilijk te overtreffen.

Koprivshtitsa, Bulgarije

Koprivshtitsa heeft de authentieke 19e-eeuwse Bulgaarse sfeer weten te behouden. Hierdoor is het een van de meest karakteristieke steden van Bulgarije. Reizigers van Booking.com brengen vooral een bezoek vanwege de geschiedenis, de architectuur en de musea. Zet een stap terug in de tijd en geniet van deze magische stad in de warme lentelucht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.