Eerste ‘Dit is Parkstad Nacht’ smaakt naar meer

Vrijdag 7 april vond de eerste attractienacht ooit in Limburg plaats. Meer dan 15 attracties in Parkstad sloegen de handen ineen. Samen organiseerden zij ‘Dit is Parkstad Nacht’. Een nacht om bewoners de vele attracties die Parkstad rijk is op een andere manier te laten beleven. Tevens de officiële opening van het nieuwe seizoen en een moment om te vieren dat het precies een jaar geleden is dat Parkstad de prestigieuze Tourism for Tomorrow Award 2016 won.

GaiaZoo

Het begon met acht attracties die begin dit jaar besloten om de attractienacht daadwerkelijk te organiseren. Achterliggende idee was om bewoners op unieke wijze het aanbod in de regio te laten beleven. Dat resulteerde in de organisatie van ‘Dit is Parkstad Nacht’. Gekozen werd voor unieke arrangementen. Het resulteerde in een uitgebreid en gevarieerd aanbod, zoals een Keltische fakkeltocht bij het BloteVoetenPark, een nachtelijk kijkje achter de schermen bij GaiaZOO, een rondleiding langs de Murals en een exclusief 6 gangendiner onder leiding van sterrenkok Servais Tielman van Cucina del Mondo bij Schunck*.

 

 

Twee weken voor aanvang van de nacht ging de kaartverkoop van start. Daags voor aanvang van het evenement waren de eerste arrangementen uitverkocht. De interesse in de rondleiding langs de Murals resulteerde in meerdere starttijden. De Schelmentoren besloot de groepsgrootte uit te breiden om het animo op te vangen. Meer dan 600 tickets werden vooraf aan de avond verkocht. Daarnaast was het op enkele locaties mogelijk om op de avond zelf nog een ticket te kopen, zoals bij het Nederlandse Mijnmuseum, het Thermenmuseum of een van de musea aan het Museumplein. Los van het aantal bezoekers, zorgde de nacht voor een hoos aan publiciteit voor de attracties. Dit mede door de inzet van zogenaamde influencers vooraf, zijnde bloggers en vloggers.

 

 

De organisatie van ‘Dit is Parkstad Nacht’ heeft geresulteerd in een stevige samenwerking van de attracties onderling. Al tijdens de voorbereiding werd er gerept om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Moniek Daniëls van VVV Zuid-Limburg: ‘Of het een jaarlijks terugkerend evenement wordt, is afhankelijk van de evaluatie. Samen met Stadsregio Parkstad Limburg heeft de VVV Zuid-Limburg een regierol vervult. Het zijn de attracties die beslissen. We weten nu wat goed werkt en waar verbetering mogelijk is. Zelf kijk ik terug op een geslaagd evenement. Het smaakt naar meer.’

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.