Portretten uit het Pure Noorden

Nog even en dan ondergaat het noorden van Scandinavië een complete gedaanteverwisseling. Koning Winter moet plaats maken voor de Middernachtzon. De zon gaat nauwelijks onder, de temperatuur stijgt snel, berken kleuren frisgroen en bloemen en bessen bloeien uitbundig.

Dieren ontwaken uit hun winterslaap, rendieren grazen vrij rond en voordat je het weet zijn de meren opgewarmd voor een duik in het heldere water. Maar… wat weet je eigenlijk van dit gebied? Hoe is ’t om hier te leven? In een serie portretten wil Voigt Travel je graag laten kennismaken met een paar hele bijzondere mensen.

 

 

Leven in een Arctisch gebied

Het boekje ‘Portretten uit het Pure Noorden’ geeft je op een verrassende manier een kijkje in het dagelijkse leven van personen die wonen en werken in het gebied boven en rond de poolcirkel in het noorden van Scandinavië, een bestemming die voor veel mensen nog onbekend terrein is. Verschillende gastheren en gastvrouwen waarmee Voigt Travel al jaren werkt, komen uitgebreid aan het woord. Denk hierbij aan een wildernisgids, eigenaren van lodges, een outdoorspecialist, een echte Sami of een heuse Arctic Cowboy! De mannen en vrouwen die hun verhaal vertellen, hebben allemaal één ding gemeen. Ze hebben er, net als Voigt Travel, hun missie van gemaakt om de liefde die ze voor dit gebied voelen te delen met anderen. Stuk voor stuk vertellen ze gepassioneerd over hun leven en laten je zien waarom ze zich thuis voelen in de wildernis van het Pure Noorden!

 

 

Gratis op te vragen

‘Portretten uit het Pure Noorden’ bestaat uit negen verschillende verhalen van mensen die werkzaam zijn in Fins Lapland, misschien wel de meest onbekende bestemming als het gaat om het noorden van Scandinavië. Later in het jaar wordt het boekje uitgebreid met verhalen van bewoners uit het noorden van Noorwegen en Zweden. Nieuwsgierig? Vraag het boekje ‘Portretten uit het Pure Noorden’ gerust aan via de mail of via het contactformulier op de website van Voigt Travel. Je ontvangt het dan gratis via de post. Houd er wel rekening mee dat het boekje in een beperkte oplage is gedrukt, dus op = op. Wil je alvast wat lezen? Geen probleem! Kijk dan op www.voigt-travel.nl/portretten voor achtergronden en nog meer verhalen.

Laat je verrassen

Het noorden van Scandinavië wordt steeds populairder. Niet voor niets, want het landschap is adembenemend, de rust en ruimte ongekend. Het is maar drie uur vliegen en toch klinkt het zo ver weg. Ga je met Voigt Travel op vakantie naar het Pure Noorden, dan kom je op onverwacht mooie plekken. Laat je verrassen door de uitgestrekte bossen in Fins Lapland waar je nog wilde beren kunt spotten, beleef het hooggebergte in Zweden en verbaas je over de fjorden en eilanden in Noorwegen waar je droom om ooit een walvis te spotten misschien wel uitkomt. Daarbij bezoek je in het hoge noorden magische plekken zoals de poolcirkel of het noordelijkste puntje van Europa, de Noordkaap. En wat te denken van het fenomeen de Middernachtzon. Ga midden in de nacht gerust eens zwemmen of wandelen terwijl de zon alles verlicht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.