Kattegattleden: uniek fietspad langs de Zweedse westkust

Wat gaan we dit jaar doen met de vakantie? Gaan we nu eindelijk eens voor die fietsvakantie waar we het ieder jaar over hebben? Onlangs is in het westen van Zweden de Kattegattleden aangelegd. Een fantastisch fietspad van maar liefst 370 kilometer lang. De route loopt langs een adembenemende kustlijn en begint of eindigt in Helsingborg of Göteborg. Voor het gemak is het parcours verdeeld in acht trajecten, elk met z’n eigen highlights, accommodaties en de leukste restaurants. Op deze manier ontdek je Zweden op z’n best en kun je er echt een meerdaagse vakantie van maken.

zweden-2

De geur van het strand en de oceaan

De haren wapperend in de wind, de handen aan het stuur en de voeten op de pedalen. Hoe lekker is het om op een zwoele zomerdag de fiets te pakken waarbij de geur van het strand en de oceaan je achtervolgt? Ondertussen geniet je op je gemak van al dat moois dat je onderweg tegenkomt. De prachtige zandstranden zullen je tocht dan ook zeker vertragen, want hier kun je even relaxen en afkoelen in de zee. Misschien spot je nog wel een zeehond? Uitgestrekte stranden, pittoreske haventjes, kliffen, prachtige natuur, bossen en natuurreservaten. Je vindt het allemaal op je route. Wat kan fietsen toch leuk zijn!

 

 

Handige website

Ga je de Kattegattleden fietsen, dan hoef je niet te verdwalen. De complete route is heel goed aangegeven met rode borden met daarop afgebeeld een fietser. En… omdat dit bijzondere fietspad de eerste Nationale toeristische fietsroute van Zweden is, zie je op ieder bord ook het cijfer 1 terug. Leuk is het wel om vooraf een kaart te kopen. Hierop staat niet alleen de fietsroute aangegeven, maar vind je ook handige informatie over tal van historische bezienswaardigheden en interessante bestemmingen. Heb je trek gekregen? Je komt meer dan genoeg gezellige (vissers)dorpjes tegen waar ze de heerlijkste lokale gerechten serveren. Overnachten? Er zijn voldoende accommodaties onderweg, van campings en gezellige Bed & Breakfasts tot hotels. Wel is het raadzaam om vooraf te reserveren, zeker in de zomer. Op de website www.kattegattleden.se/en/ koop je o.a. online je routekaart en reserveer je je verblijf.

 

 

Lekker lang van het buitenleven genieten

Over het algemeen zijn alle trajecten op de fietsroute autovrij en nagenoeg vlak met hier en daar een heuvel die je moet bedwingen. Met een elektrische fiets is dat natuurlijk geen probleem. Er zijn overigens voldoende servicepunten waar je fietsen kunt huren en waar je je accu van je elektrische fiets kunt opladen. Toch spierpijn van het vele fietsen gekregen? Geen probleem. Er zijn vele spa-faciliteiten langs de kust, dus verwen jezelf met een ontspannend arrangement. Meer uitleg en handige informatie over alle acht de etappes, waarvan de langste 74 en de kortste 22 kilometer is, vind je op de website. Ga je voor de langste afstand, doe dan lekker rustig aan. Ga je vooral niet haasten, want in Zweden geniet je lekker lang van het buitenleven. Hier gaat de zon tenslotte een stuk later onder dan bij ons in Nederland.

zweden-1

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.