Bekijk hier de leukste evenementen voor dit voorjaar in Malmö!

Of je nu van shoppen houdt, cultuur wilt snuiven, musea wilt bezoeken of zin hebt in een verrassend (muziek)evenement. Malmö biedt het allemaal. En… je bent er zo. Je kunt het vliegtuig pakken, maar ook met de auto is deze stad makkelijk bereikbaar.

Een ferry nemen is niet nodig, want vanaf het vasteland van Denemarken, rijd je via Kopenhagen en de 16 kilometer lange Öresundbrug (bekend van de hitserie The Bridge), zo het centrum van Malmö binnen. Maak je op voor een paar fantastische dagen in deze hippe stad, dat de komende tijd bol staat van de leuke evenementen.

 

 

Ben jij de ‘Toughest’? (6 mei 2017)

Ben je sportief aangelegd en houd je wel van een uitdaging? Neem dan je sportschoenen mee naar Malmö, want op 6 mei vindt ‘Toughest’ plaats. Houd er wel rekening mee dat deze wedstrijd, waarbij je een parcours van 8 kilometer met maar liefst 40 hindernissen moet overwinnen, niet voor watjes is! Doe je mee, dan waan jezelf voor even een actieheld en overwin je de meest indrukwekkende obstakels samen met vrienden én onbekenden. De race voert je langs de meest fantastische stranden van Ribersborg, net buiten het centrum van Malmö. Ook voor de toeschouwers is het een feest om hier de deelnemers naar de eindstreep te juichen!

Sweden International Tattoo 2017 (20 en 21 mei)

In de Malmö Arena, de thuisbasis van ijshockeyclub Malmö Redhawks en tevens concertzaal, kun je 20 en 21 mei de beste militaire bands uit de hele wereld aan het werk zien. Sweden International Tattoo 2017 is dan ook een spectaculaire drie uur durende muzikale show voor het hele gezin. Naast optredens van militaire bands, staan er ook acts van andere artiesten en zangers met acrobatiek op het programma.

Nordea Masters (1 – 4 juni)

Ook golfliefhebbers komen aan hun trekken in Malmö. Van 1 tot en met 4 juni zie je namelijk de beste golfers tijdens de Nordea Masters bij de Barsebäck Golf & Country Club strijden om de prestigieuze titel. Ontdek meteen ook één van Europa’s mooiste golfbanen. De Nordea Masters maakt deel uit van de Europese PGA Tour en is een jaarlijks internationaal toernooi voor de elite onder zowel mannelijke als vrouwelijke golfprofessionals. Gaat onze eigen Joost Luiten zich hier in de top 50 van de wereld spelen? Vind je het leuk om dit toernooi te bezoeken? Koop dan op tijd je tickets online, want het evenement trekt in vier dagen tijd zo’n kleine 70.000 toeschouwers.

 

 

Malmö Garden Show (2 – 4 juni)

Ben je begin juni in Malmö, bezoek dan de Garden Show die van 2 tot en met 4 juni in het stadspark Slottsträdgården vlakbij het kasteel in het centrum wordt georganiseerd. Laat je inspireren door de nieuwste trends op tuingebied, doe mee aan één van vele workshops, bezoek de populaire tuinmarkt en geniet op één van de terrasjes van live muziek onder de bloeiende bloesembomen. Entree en verschillende activiteiten zijn bovendien gratis.

Apassionata Show (3 – 4 juni)

De nieuwe Apassionata show ‘Cinema of Dreams’ met magische ontmoetingen tussen mens en paard is nog te zien in verschillende steden. Op 3 en 4 juni kun je Europa’s bekendste en meest succesvolle familieshow ook in de Malmö Arena bewonderen. Grandioze paardrij- en danskunst, meeslepende muziek, fascinerende lichteffecten en een betoverend decor maken ‘Cinema of Dreams’ tot een onvergetelijke belevenis!

Big Slap Dancefestival ( 5 en 6 augustus)

Op 5 en 6 augustus kun je tijdens het Big Slap dancefestival in Malmö helemaal los gaan op de klanken van de beste dj’s ter wereld! Ben je fan van Hardwell? Of van Axwell, Steve Aoki, DVBBS, Showtek of de sexy Juicy M. Ze zijn er allemaal en de dancehits vliegen je letterlijk keihard om de oren. De locatie? Die is uniek! Midden in het stadspark Pildammsparken in het centrum van de stad staat een 80 meter breed podium voorzien van grote led-schermen. Tijdens de 21 uur, verspreid over twee dagen, kun je hier met recht een dancefeestje vieren compleet met lasershows en vuurwerk.

The Malmö Festival (12 – 19 augustus)

Sinds 1985 staat het centrum van Malmö in augustus een week lang op z’n kop. Ieder jaar wordt hier het Malmö Festival georganiseerd, dat dit jaar van 12 tot en 19 augustus duurt. Zo’n 30 jaar geleden is het begonnen als een straatfeest, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks zo’n 1,4 miljoen mensen op af komen. Je komt hier niet alleen om nieuwe bands te ontdekken, maar ook voor theater- en dansvoorstellingen. Doe mee met verschillende sportactiviteiten en laat je verrassen door het lekkerste eten. Iedereen is welkom en bijna alles is helemaal gratis!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.