Het Kroatische eiland Rab is het hoogtepunt van de 4-eilanden mountainbike race

4 dagen. 4 etappes. 4 eilanden. De MTB Stage Race (19-4 t/m 22-4) is een unieke race die 4 dagen duurt en op 4 Kroatische eilanden (Krk, Rab, Cres & Losinj) wordt gereden. Het eiland Rab, dat zich onderscheidt dankzij de vele zandstranden en de gelijknamige hoofdstad met de karakteristieke klokkentorens, is de indrukwekkendste etappe.

rab-harry-voglhuber

De etappe op het eiland Rab is 66 km lang en gaat langs vele hoogtepunten die het eiland rijk is. De start is in Lopar, een plaats bekend is om zijn vele zandstranden waaronder het fameuze ‘Paradise Beach’. Via een kronkelende weg met prachtige uitzichten over zee en de nabijgelegen eilanden gaat de race verder richting de oude stad Rab.

 

 

Fietsend door deze meer dan tweeduizend jaar oude stad lijkt de race nog het meest op een tijdreis. Smalle straten, oude pleinen, lage doorgangen en het gevoel dat de tijd stil is blijven staan. De stad Rab met zijn kenmerkende vier torens en eeuwenoude eikenboom op het Vrijheidsplein laat alvast enkele adembenemende uitzichten zien die de stad en het eiland rijk zijn.

Het vervolg van de race gaat via het schiereiland Frkanj door naar Kalifront, het groene hart van het eiland. In het beschermde bosgebied “Dundo” koesteren de deelnemers de schaduw en de frisse geur van het bos. Hier is ook het autenthieke vissersdorpje Kampor.

 

 

Langs de prachtige zeezichten wordt tijdens de laatste 15 kilometer het uithoudingsvermogen van de deelnemers nog even flink getest op de steile paden. De beloning wacht na de finish in Lopar waar de meeste deelnemers moe maar ook trots de verfrissing in de kristalheldere zee opzoeken.

Het commentaar van een deelnemer die al twee jaar meedoet is het beste compliment aan het adres van Rab: “Deze etappe is het meest divers qua terrein en omgeving van alle vier de eilanden. Het is eigenlijk zonde om deze etappe te racen. Hier moet je terugkomen en genieten.”

Meer informatie over de 4 eilanden MTB Stage Race is hier te vinden. De race is gelimiteerd op 600 deelnemers. Er zijn nog enkele “last minute” plaatsbewijzen beschikbaar. Geïnteresseerd in fietsen zonder te racen? Rab is de perfecte fietsbestemming op rij-afstand van Nederland. Meer informatie over het eiland Rab op www.rab-visit.com

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.