Schiphol opent een Tijdelijke Vertrekhal

Demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (ministerie Infrastructuur & Milieu) heeft samen met President-directeur Royal Schiphol Group Jos Nijhuis de Tijdelijke Vertrekhal op Schiphol geopend. Met de hal – waar jaarlijks circa 2 miljoen passagiers gebruik van zullen maken – speelt Schiphol in op de flinke groei van het aantal passagiers naar Schengenbestemmingen. Met deze uitbreiding van incheck- en securitycapaciteit wil de luchthaven passagiers en luchtvaartmaatschappijen ook de komende drie jaar een goed serviceniveau bieden.

‘Ik ben enorm trots op het feit dat we deze vertrekhal in nauwelijks zes maanden tijd hebben gerealiseerd. Dag in dag uit is er met alle partners heel hard gewerkt om de hal op tijd in gebruik te kunnen nemen voor de komende voorjaars- en zomerdrukte. En dat was nodig ook; want druk gaat het worden. Dat begint eigenlijk al over twee weken, rond Pasen’, stelt Jos Nijhuis die het aantal Schengen-passagiers in 2016 met maar liefst 17% zag toenemen.

 

 

De hal biedt de airlines ruimte voor het inchecken van reizigers en hun bagage. De nieuwe vertrekhal, die ongeveer 4000m2 is, heeft 22 incheckbalies, 6 security lanes, selfservice incheckzuilen, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen. De Tijdelijke Vertrekhal is gebouwd op het dak van bagagehal Zuid en door een corridor verbonden met de bestaande vertrekhal 1. De hal krijgt de naam Vertrekhal 1 – balierij 1A.

KLM, Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines en SWISS) en LOT Polish Airlines gaan gebruik maken van de hal. De eerste passagiers zullen hier op 4 april vertrekken. De planning is dat de Tijdelijke Vertrekhal op Schiphol tot eind 2019 blijft staan en na gebruik kan het gebouw eenvoudig worden gedemonteerd en hergebruikt. Ook de securityfilters kunnen later elders worden ingezet.

 

 

Jos Nijhuis: ‘Onze uitdaging op Schiphol voor de komende jaren is het op peil houden van kwaliteit en capaciteit. Daarom zijn we begonnen met het realiseren van extra capaciteit voor de lange termijn, bijvoorbeeld door het bouwen van een nieuwe pier en terminal. Een forse investering die tegelijk het fundament vormt voor verdere capaciteitsgroei. Ook het stationsgebied pakken we aan, evenals de landzijdige infrastructuur, zoals wegen en parkeervoorzieningen. We investeren om onze infrastructuur, kwaliteit en bereikbaarheid te versterken, te verbeteren en te vergroten.’

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.