6 Internationale cultuurexperts brengen een bezoek aan Rotterdam

Zes (inter)nationale cultuurexperts brengen van 5 tot 7 april een werkbezoek aan Rotterdam. Zij maken deel uit van een speciale cultuureditie van de International Advisory Board Rotterdam onder leiding van Jan Peter Balkenende.

Deze IABx buigt zich over de vraag ‘Hoe zetten we Rotterdam als culturele bestemming nationaal en internationaal steviger op de kaart?. Tijdens hun bezoek aan Rotterdam bezoeken de leden diverse grote en kleine culturele instituten en broedplaatsen, zoals Museum Boijmans Van Beuningen, het HipHopHuis, Atelier van Lieshout en Theater Rotterdam.

 

 

Naast voorzitter Balkenende bestaat de IABx 2017 uit:

  • Michael Shanks, professor archeologie aan de Universiteit van Stanford en verbonden aan het Hasso Plattner Institute of Design (Stanford school).
  • Francine Houben, creatief directeur Mecanoo Architecten
  • Peter Aspden, voormalig kunstredacteur van de Financial Times.
  • Robert Palmer, als onafhankelijk adviseur verbonden aan culturele projecten wereldwijd. Projecten op het gebied van cultureel beleid en strategie, festivals en evenementen, de creatieve industrie en de culturele ontwikkeling van steden.
  • Yasha Young, directeur en curator van URBAN NATION in Berlijn.
  • Burkhard Kieker, algemeen directeur van VisitBerlin.

 

 

Kunst en Cultuur vormen een belangrijke pijler voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat van een stad en dragen bij aan een positief imago. De populariteit van Rotterdam is de afgelopen jaren in binnen– en buitenland enorm toegenomen. Binnen de Rotterdamse kunst- en cultuursector en de stad leeft de ambitie om het aanbod naar een (inter)nationaal onderscheidend niveau te tillen. Rotterdam Partners, organisator van de tweejaarlijkse IAB, besloot daarom in 2017 een expert editie te houden. De leden van de IABx buigen zich over vragen als hoe de kunst- en cultuursector in Rotterdam naar een hoger niveau kan worden getild en wat binnen het huidige aanbod de meeste potentie heeft internationaal onderscheidend te zijn.

Het driedaags werkbezoek aan Rotterdam bestaat onder andere uit ontmoetingen met het stadsbestuur en diverse Rotterdamse cultuurexperts, kunstenaars en ondernemers in de culturele sector. Zo worden bezoeken gebracht aan het Museumpark, de Witte de Withstraat met culturele instellingen als TENT en WORM, en het Merwe-Vierhavens waar Studio Roosegaarde en Atelier van Lieshout zijn gevestigd. Tijdens het werkbezoek worden ook de eerste aanbevelingen door de IABx-leden geformuleerd. Deze zullen de komende maanden, in samenwerking met de lokale sector verder worden uitgewerkt. Tijdens een slotconferentie in oktober zal de IABx haar advies presenteren aan het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam en de Rotterdamse kunst en cultuursector.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.