Wereldmuseum Rotterdam: oog in oog met prachtige kunst

Wat is er niet werelds aan het Wereldmuseum in Rotterdam? Tijdens mijn bezoek werd ik verrast door de topcollectie en de vriendelijkheid van de medewerkers. Het opvallende pand blijkt een bijzondere historie te hebben. In de negentiende eeuw diende het als basis voor de sociëteit van Prins Hendrik en zijn Koninklijke Yachtclub. De leden van de sociëteit schonken geregeld scheepsmodellen en andere maritieme voorwerpen. De basis voor het huidige Wereldmuseum was gelegd.

Wereldmuseum_Rotterdam_2_2014

Goud der Goden uit Java

Tot en met 6 april 2015 kan je de tentoonstelling Goud der Goden bewonderen. Een wereldprimeur! De meest unieke sieraden uit de Javaanse goudcollectie schitteren je tegemoet. Via een handig (en gratis!) audiosysteem kan je bij elk stuk er zelf voor kiezen of je het verhaal erbij wilt luisteren. De heilige sieraden zijn voorzien van bijzondere details, de verhalen die hierachter schuilen zijn het luisteren waard.

Boeddhistische kunst

Azië fans opgelet! De permanente boeddhistische kunstcollectie is erg bijzonder. Op de derde verdieping word je betoverd door tempels uit Tibet en Japan. The world of Dalai Lama en The world of enlightment, zo wordt dit gedeelte van het Wereldmuseum genoemd. Speciaal detail zijn de foto’s van de Dalai Lama zelf terwijl hij de collectie bewondert waar jij op dat moment ook voor staat.

 

 

Van Tibet en Japan ga je een verdieping lager naar China en Indonesië. De tweede verdieping herbergt de tentoonstelling The light of Buddha. Deze mix van landen geeft een wonderlijke kijk op het boeddhisme en de wijze waarop elk land dit uit.

Vurige collectie

Het sluitstuk van het Wereldmuseum is de tentoonstelling Art from the Ring of Fire. De collectie kunstwerken gebaseerd op onze voorouders uit de Bismarck-archipel, een eilandengroep behorend tot Papoea Nieuw Guinea, maakt indruk. De aardse elementen halen je vanuit je Aziatische zenmodus weer terug naar de realiteit. Een passende afsluiter van een geweldig rondje museum!

Waar is het Wereldmuseum

Het Wereldmuseum vind je aan de Willemskade 25 in Rotterdam. De entree kijkt uit op de altijd imposante Erasmusbrug en hotel New York. Breng ook zeker een bezoekje aan de museumwinkel op de begane grond.

Wereldmuseum_Rotterdam_1_2014

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.