Bijzonder overnachten: sluit jezelf (tijdelijk) op in deze omgebouwde gevangenissen

Met de nieuwe seizoenen van Orange Is The New Black en Prison Break om de hoek zullen velen de komende tijd de levens van hun favoriete gevangenen op de voet gaan volgen. Daarom is het tijd om de innerlijke gevangene in jezelf los te laten en deze ervaring eens zelf te beleven!

Het Arresthuis in Nederland

Booking.com dook in haar meer dan 1 miljoen accommodaties, op zoek naar de beste voormalige gevangenissen die zijn omgebouwd tot intrigerende hotels. Gelukkig hoef je geen veroordeeld crimineel te zijn om de tijd uit te zitten in een van deze voormalige gevangenissen en ja, de deuren vergrendelen alleen vanuit de binnenkant. Zo wordt ‘opgesloten’ zijn voor één nacht toch minder eng.

 

 

Het Arresthuis – Roermond, Nederland

Het Arresthuis, oftewel ‘huisarrest’, is een voormalige gevangenis en detentiecentrum in het centrum van Roermond. Historisch gezien werdt het Arresthuis gebruikt als een detentiehuis voor de kleinere criminelen die in afwachting waren van hun proces als staatgevangene. Vandaag de dag biedt de accommodatie gasten luxe kamers met complementaire Wi-Fi, een flatscreen-tv en een internationale gastronomische keuken in het restaurant van het hotel – een verre look-alike van de eerste levensbehoeften die aangeboden worden in de Orange Is The New Black’s Litchfield gevangenis.

Hotel Katajanokka in Helsinki

Hotel Katajanokka – Helsinki, Finland

Gevestigd in een omgebouwde provinciegevangenis en voorlopig hechteniscentrum uit 1837, ligt dit sfeervolle hotel op het eiland Katajanokka in het centrum van Helsinki. Binnen de rode bakstenen muren krijgt u een unieke wereld van contrasten gevuld met sereen comfort, stijlvol design en een vleugje van Scandinavische luxe. In de kelder van deze oude provinciegevangenis vindt u restaurant Linnankellari dat Fins-Scandinavische- lokale en biologische gerechten biedt, bereid met de beste ingrediënten.

Alcatraz Hotel in Duitsland

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten – Kaiserslautern, Duitsland

Voor een meer authentieke gevangeniservaring moet je inchecken in het Alcatraz Hotel am Japanischen Garten oftewel Duitslands eerste gevangenishotel. Daterend uit 1867 en gelegen in de buurt van de Japanse tuin in het centrum van Kaiserslautern biedt dit gevangenishotel zowel kamers in de vorm van een cel als tradionele kamers. De kamers in de stijl van een cel bieden een klein voorproefje van het leven in de gevangenis. Ramen met tralies, originele gevangenisbedden (gemaakt door de voormalige gevangenen) en zelfs een wastafel en toilet op de kamer. Het hotel heeft een Hinter Gittern Bar, wat Duits is voor ‘achter de tralies’, waar je ideaal de drukke dag afsluit met een paar drankjes voordat je ontsnapt naar je cel of kamer.

 

 

Four Seasons Hotel in Turkije

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet – Istanbul, Turkije

De Four Seasons Sultanahmet is gelegen in een drie verdiepingen tellend, neoklassieke gevangenis met een prachtige aangelegde binnentuin. Het hotel bevindt zich in het centrum van de oude binnenstad van Istanbul en staat formeel bekend als de Sultanahmet gevangenis, of de ‘Sultanahmet Cezaevi’ in het Turks. De bouw begon in 1918 en het huisvestigde mannen, vrouwen en jongeren gevangenen evenals de enkele kunstenaren en politieke figuren. Vandaag de dag biedt het luxe accommodaties met originele werken van Turkse kunstenaars zoals handgeweven Turkse tapijten en marmeren badkamers.

LangHolmen Hotel in Zweden

Langholmen Hotel – Stockholm, Zweden

Het Långholmen Hotel is gevestigd in een 19e eeuwse gevangenis op het eiland Långholmen in Stockholm. De moderne kamers van Hotel Långholmen hebben nog vele authentieke gevangeniskenmerken uit de tijd dat het gebouw bekend stond als de Kroon Remand Gevangenis (Krononnhäktet in het Zweeds). Het is ook de thuisbasis van Stockholm’s meest fascinerende gevangenismuseum, From Crime to Chains, dat dagelijks geopend is en de bezoeker inzicht geeft in Langholmen’s spannende verleden. Er zijn naast het museum ook rondleidingen en andere activiteiten mogelijk.

The old mount gambier Gaol in Australië

Het Old Mount Gambier Gaol – Mount Gambier, Australië

Gelegen op slechts een korte rit van de Blue Lake en de hoofdstraat van Mount Gambier, biedt deze unieke ‘Gaol’ (oud-Engels voor ‘gevangenis’) een scala aan accommodatie-ervaringen. Het is in 1866 geopend als een gevangenis, maar tegenwoordig hebben de gasten die hier verblijven toegang tot veel van de historische bezienswaardigheden op deze plek. Onder andere de oude lounge, de bibliotheek en de gevangeniskapel, die allemaal zijn omgebouwd tot moderne gemeenschappelijke ruimtes zijn uitgerust met internet, tv en comfortabel meubilair.

Het Liberty Hotel in Amerika

Het Liberty Hotel – Boston, Verenigde Staten

Wat tegenwoordig bekend staat als het weelderige Liberty Hotel, werd oorspronkelijk gebouwd in 1851 als The Charles Street Jail. In zijn jaren als een gevangenis heeft het beroemde gevangenen over de vloer gehad, waaronder Malcom X. Vandaag de dag combineert het Liberty Hotel een historische stijl en architectuur met hedendaagse moderne gemakken, zoals Wi-Fi toegang en state-of-the-art fitness faciliteiten, terwijl het speels knipoogt naar zijn beruchte verleden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.