4 x onbekende exotische eilanden van Indonesië!

De Indonesische archipel telt wel 13.466 eilanden. Enkele daarvan, zoals Bali en Lombok, zijn wereldberoemd. Maar wil je eens van de gebaande paden afwijken en iets doen wat bijna niemand anders doet? Breng dan een bezoek aan één van deze prachtige, exotische eilanden. Vooral duikers en snorkelaars kunnen hun geluk niet op, maar ook watersporters en strandliefhebbers zijn hier aan het goede adres.

Thousand Islands – Jakarta

Vlakbij Jakarta ligt een eilandengroep, de Thousand Islands genaamd. Het zijn overigens niet echt duizend eilanden, maar 105. Wil je het drukke Jakarta even ontvluchten? Ga dan voor een dagrip naar één van deze eilanden met witte stranden en helderblauwe zee. Op verschillende eilanden zijn resorts gebouwd, waardoor wat langer blijven wel heel aantrekkelijk is. Eén van de eilanden heeft een Nederlandse naam: Onrust. In het verleden was het er een drukte van jewelste, tegenwoordig is het er een oase van rust.

 

 

Bintan Eiland

Op Bintan Eiland, dat op een uurtje varen vanuit Singapore ligt, vind je parelwitte stranden, spectaculaire watervallen en een ongerept mangrovebos waar de heldere rivier de Sungei Sebung doorheen loopt. Maak een boottocht en spot verschillende soorten apen, otters, slangen en duizenden vuurvliegjes, die ’s avonds in het donker zorgen voor een prachtig kerstachtig decor. Als je helemaal tot rust wil komen, is het Bintan Lagoon Resort een absolute aanrader. Dit enorme, prachtig aangelegde resort heeft voor ieder wat wils. Sportievelingen kunnen zich uitleven met talloze verschillende (water)sporten, golfliefhebbers kunnen terecht op de twee prachtige 18 holes golfbanen en zonaanbidders strijken neer op het hagelwitte privéstrand.

 

 

Moyo Eiland

Moyo Island ligt zo’n 3 kilometer ten noorden van Sumbawa eiland, het eiland ten oosten van Lombok. De prachtige koraalriffen rondom het eiland maken het een perfecte duik- of snorkelbestemming. Het eiland wordt naast ongeveer 1000 inwoners bewoond door onder andere wild zwijnen, reuzehagedissen, herten, krabbenetende makaken en vele soorten vogels. In de oceaan spot je met een beetje geluk enorme schildpadden en zelfs haaien.

Rubiah Eiland

Rubiah Island, in het westelijke puntje van Sumatra dichtbij Weh Island, was vroeger een transit plek voor pelgrims die onderweg naar Mekka waren. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog stond er een fort dat fungeerde als een Nederlands en Japans bolwerk, waarvan er nog altijd overblijfselen te zien zijn. Maar vandaag de dag is Rubiah eiland een spot voor duikers en snorkelaars. Het onbewoonde eiland met witte stranden en kokospalmen heeft namelijk een prachtige onderwaterwereld. Huur een lodge op het strand en drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot – je wordt vanzelf groot (en relaxt)!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.