Ripley’s Museum sluit Tim Horsting op voor 7 dagen

Op 3 April 2017 zal de artiest Tim Horsting, ook wel bekend als 1 van Nederlands beste jonge magiërs, worden opgesloten in een glazen kooi met een vloer gevuld met stukken glas voor 7 opeenvolgende dagen.

In samenwerking met Ripley’s Believe It or Not! Amsterdam en om de Nationale Museum Week te vieren, zal Tim proberen in deze extreme omstandigheden te leven en zo aandacht te creëren voor het werk van de Doctors Without Brothers (MSF) stichting.

De attractie Ripley’s Believe It or Not!, opende zijn deuren een half jaar geleden in het hartje van Amsterdam, de Dam. Vanaf de dag dat hij zijn deuren opende, entertaint Ripley’s zijn bezoekers met een collectie bestaande uit meer dan 600 zeldzame items en karakters van over de hele wereld. Een van de belangrijkste waarden van de Ripley’s bedrijfscultuur is om het rare en unieke te omhelzen en de mensen die ongelofelijke talenten hebben te eren. Daarom zal het gebouw van Ripley’s Amsterdam tijdens de 3e Nationale Museum Week dienen als een locatie voor een ‘one in a lifetime’ evenement. Met een stunt geïnspireerd door David Blaine en het jaarlijkse ‘Glazen Huis’ evenement van Serious Request, zal Tim Horsting zichzelf isoleren van de buitenwereld in een glazen kooi voor een hele week op de Dam in Amsterdam.

 

 

De ruimte van 6m2 zal worden voorzien van de basisbehoeften zoals een toilet, een bank, eten en water. Naast deze unieke uitdaging zal het nog veel interessanter worden zodra Horsting zijn dagelijkse activiteiten zal proberen uit te voeren terwijl hij loopt over 100+ kg met echte verpletterde stukken glas verspreid over de gehele vloer. Bezoekers van Ripley’s zijn uitgenodigd dit evenement bij te wonen en zelfs met Tim te praten tijdens zijn uitdaging. Op bepaalde momenten van de dag zal Tim ook verschillende magische acts en stunts uitvoeren, inclusief het eten van echt glas!

 

 

Door middel van dit evenement, wil Ripley’s Amsterdam het belang van het werk dat organisaties als Doctors Without Borders leveren onder de aandacht brengen. De kooi waarin Tim Horsting zal leven representeert de onbewoonbare omstandigheden waarin mensen met extreme armoede moeten leven. Het feit dat hij vast zit in deze kleine ruimte voor een week belichaamt de noodzaak dat ook mensen die leven in dit soort plaatsen toegang moeten krijgen tot gezondheidszorg en onderwijs. Alle gelddonaties verkregen tijdens dit evenement zullen gegeven worden aan de Doctors Without Border stichting.

Tim Horsting

Al van jongs af aan was hij een groot talent, en vandaag de dag combineert Tim Horsting magische trucs, theater voorstellingen met gekke objecten en mentalisme met elkaar. Horsting is constant bezig zichzelf te ontwikkelen door te leren en nieuwe vaardigheden te ontdekken. Zijn optredens zijn te zien op festivals, evenementen, televisie en op de straten. Buiten Nederland heeft hij ook opgetreden in andere landen waaronder Ierland, de Tsjechische Republiek, België en Frankrijk. In 2015 was hij te zien als gast mentalist in de TV show Mindmasters Live. Sinds 2016 is hij creatief director bij
T!PEAUX, een creatief productie bedrijf in Wageningen.

Ripley’s Entertainment Wereldwijd

Ripley’s Believe It or Not! Amsterdam exposeert s’werelds opmerkelijkste collectie van natuurlijke, wetenschappelijke, artistieke en menselijke eigenaardigheden. Ontmoet de mensen die in het Guinness Book of World Records staan of hoor de verhalen over de zeldzame kunstobjecten die werden verzameld door de ontdekkingsreiziger Robert Ripley. Officiële website: www.ripleysamsterdam.com

Nationale Museum Week

Van maandag 3 April tot en met zondag 9 April 2017, zullen er extra activiteiten plaatsvinden in alle musea in Nederland. Van workshops, rondleidingen met gids, proeverijen, kinderspeurtochten, muziek optredens en veel andere activiteiten. Het thema dit jaar is: ‘’Laat je verleiden door een museumstuk.’’ Op 10 April om 12.00 uur zal er een ‘Vrijlating feest’ plaatsvinden bij Ripley’s waar Tim zijn vrijheid zal terugkrijgen. Bezoekers zijn uitgenodigd en mogen vragen stellen, foto’s maken en ook zal Tim handtekeningen uitdelen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.