Corendon heropent The College Hotel in Amsterdam

Het gaat goed met Corendon. Vorig jaar openden ze in Amsterdam het Welness Hotel Vitality. Op 14 februari volgde The College Hotel, eveneens in Amsterdam. Contributor Marianne was erbij, sprak de oprichter en proefde het heerlijke vlees.

Winnaar Grammay Award 2016 Het Metropole-orkest opende de heropening van the College Hotel

Winnaar Grammay Award 2016 Het Metropole-orkest opende de heropening van the College Hotel

“De grandeur en elegante sfeer zijn weer helemaal terug in The College Hotel. Dat laten we graag zien tijdens deze exclusieve heropening“, vertelde Atilya Uslu, oprichter van Corendon aan de 250 genodigden. Zijn hartelijkheid raakt me. Schud je hem de hand, dan maakt hij meteen een praatje. Alsof hij iedereen persoonlijk kent. Hoewel hij de oprichter is van Corendon, blijft Atilya Uslu de eenvoud zelf. Je voelt je bij hem meteen op je gemak, zoals overal in dit hotel.

Receptie The College Hotel

Receptie The College Hotel

Sprankelende sfeer

De sfeer van muffe schoolboeken maakte plaats voor een sprankelende sfeer vol vrolijke en lichte kleuren. Het is er nu vooral gezellig. “De uitdaging bij het restylen was het interieur een verfijnde eigentijdse uitstraling te geven zonder afbreuk te doen aan de 19e-eeuwse neorenaissance stijl”, zegt Gunay Uslu.
Als zuster van Atilya droeg zij de verantwoordelijkheid voor het herinrichten van het hotel. Onder haar supervisie kregen zoveel mogelijke aspecten van toen hun oorspronkelijke staat terug. Zoals de stenen muur in de ballroom.

the College Hotel

the College Hotel

Vlees van Japanse koeien in het restaurant van the College Hotel

Sfeervol genieten doe je ook in het restaurant. Het te serveren vlees komt van eigen Japanse koeien afkomstig uit de ruim 240 Japanse koeien tellende kudde van het koeienhuis. Ze worden al net zo verwend als de gasten, zij het minder uitgebreid. Zo krijgen ze regelmatig een massage, luisteren ze naar jazzmuziek en drinken ze af en toe een biertje.

 

 

Daardoor verdwijnt de stress uit hun lijf met als gevolg malser, smakelijker en beter snijdbaar vlees. De kwaliteit van het Wagyu rundvlees bleek tijdens een proeverij van ragout, hamburger en rosbief.

the College Hotel

the College Hotel

Hotel Vitality

Eerder opende Vitality is een viersterrenhotel met onder andere 263 kamers, een Mediterraans restaurant & bar, een Bazaar-concept en een spa van duizend vierkante meter. De hotels richten zich zowel op de markt van zakenreizen als op de markt van weekendtoerisme. Corendon heeft daarnaast een eigen schaats- en veldritploeg.

the College Hotel

the College Hotel

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.