De zomer van 2017 staat in het teken van water in SalzburgerLand

Op initiatief van de Verenigde Naties wordt vandaag – 22 maart – sinds 1993 wereldwijd aandacht besteed aan de ‘Wereld Waterdag’. De VN omschrijft die dag als ‘A day to celebrate, a day to change, a day to prepare’. In SalzburgerLand staat de hele zomer van 2017 in het kader van ‘water’.

Ook hier om er enerzijds van te genieten op alle mogelijke manieren, maar ook om erbij stil te staan hoe groot de rol van water in ons dagelijks leven is, en dus hoe belangrijk het is om die te koesteren en te respecteren.

 

 

Onder het motto ‘Verfrissend. SalzburgerLand’ brengt de regio deze zomer haar hechte relatie met ‘water’ onder de aandacht. Van de heilzame werking van de watervallen van Krimml – de hoogste van Midden-Europa – tot aan de kwaliteit van het water, dat in Salzburg zonder enige bewerking als drinkwater uit de kraan komt. SalzburgerLand is het thuis van 180 natuurlijke meren van drinkwaterkwaliteit, 250 meertjes in de bergen en op de Almen, 22 aangelegde meren, meer dan 60 openluchtbaden en dan is er natuurlijk nog een aantal rivieren en kloven waar het water zijn weg doorheen baant. Zo is er in de zomer op en rond het water alle mogelijkheid om te zwemmen, ‘suppen’, kanoën, surfen, zeilen, duiken, vissen maar ook raften, canyoning en kajakken. Een zomervakantie in SalzburgerLand kan dus met recht als ‘verfrissend’ worden bestempeld.

 

 

Nieuw: Thermaalbaden Gasteinertal

In de Alpentherme in Bad Hofgastein kunnen bezoekers de verfrissende kracht van het beroemde Gasteiner thermaal water ervaren. Vanaf juli 2017 komen er twee gloednieuwe thermaal baden bij. Het bijzondere aan deze twee baden is dat ze gevuld worden met puur thermaal water uit de Gasteiner Thermen en daar ook dagelijks mee aangevuld worden. Ook voor mensen met allergieën of huidproblemen zijn deze baden vanwege hun puurheid een heerlijke vorm van ontspanning.

Top 10 ‘watertips’ in SalzburgerLand

  • Boottocht over Fuschlsee met lunch van plaatselijk gevangen vis: heerlijk relaxed
  • Een duik in het water bij natuurmonument Plötz: een bijzondere belevenis
  • Rondvaart over de Salzach bij Salzburg met rondleiding langs de fonteinen van de stad: een leerzame excursie
  • De ‘wasserspiele’ bij slot Hellbrunn: betoverend mooi
  • De waterval van Golling met de Salzachkloof: rustgevend en tegelijk energierijk
  • De Liechtensteinklamm: 300 meter diep en enerverend
  • Wandeling naar het Tappenkar-meer: het grootste bergmeer van de oostelijke Alpen
  • Excursie in de Lamprechtshöhle: water speelt nog altijd een rol in deze immense grot
  • Een wandeling rond (en duik in) het Preber-meer: op ruim 1.500 meter hoog toch nog met een watertemperatuur van zo’n 20 graden
  • Watervallen en WasserWelten bij Krimml: 380 meter hoog natuurgeweld

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.