Ontdek het nieuwe en iconische Midtown Manhattan

NYC & Company, New York City’s officiële marketing en toerismebureau, nodigt bezoekers uit om te genieten van alles wat er dit jaar te zien, te horen en te voelen is in het nieuwe Midtown Manhattan. Bekend om zijn wereldberoemde iconen en trekpleisters, waaronder het Empire State Building, Grand Central Terminal, Rockefeller Center, Fifth Avenue, Broadway en Times Square, heeft het gebied, dat alsmaar verbeterd wordt, de afgelopen jaren een complete transformatie ondergaan.

New York City nodigt iedereen uit om het nieuwe en iconische Midtown Manhattan te beleven, waar de ongekende energie en levendige geest van de stad iedereen zich welkom laat voelen,” zegt Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Nieuwe hotels, ongeëvenaard entertainment, restaurants van wereldklasse en meeslepende bezienswaardigheden geven meer redenen om het hart van New York City te herontdekken, voor zowel nieuwe als terugkerende bezoekers.”

 

 

Hotels

Afgelopen februari is The Whitby geopend vlakbij Fifth Avenue’s luxe winkels. Het eigentijdse, art-inspired, gebouw beschikt over 86 individueel ontworpen kamers, sommige met prachtig uitzicht op de skyline. Het DoubleTree by Hilton New York City – Times Square West is ook afgelopen februari geopend en is met 612 kamers een van de grootste hotels geopend in de afgelopen jaren. Het pand beschikt over een Lovage Rooftop en Indoor Lounge van maar liefst 370m².

Attracties/Trekpleisters

Een bezoek aan New York City is niet compleet zonder de stad van boven te hebben bekeken van één van de uitzichtpunten. In het Empire State Building, worden gasten mee terug genomen naar de hoogtijdagen van de eerste wolkenkrabbers van de stad. Vanaf het observatiedek op de 86e verdieping kunnen mensen genieten van ongekende uitzichten over de stad van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Niet ver daar vandaan is de Top of the Rock op het historische Rockefeller Plaza dat vrij uitzicht biedt op Central Park, Midtown en Lower Manhattan vanaf de 70e verdieping.

 

 

Dineren

New York City is beroemd om zijn wereldkeuken en er zijn honderden restaurants in Midtown Manhattan die kunnen voldoen aan de smaak en eetlust van alle typen bezoekers.

In het historische Grand Central Terminal heeft de wereldwijd geprezen chef Claus Meyer in 2016 zijn eerste ‘food hall’ geopend. De 465m² grote Great Northern Food Hall is geïnspireerd door de Scandinavische keuken. Andere foodhallen in Midtown zijn Urbanspace Vanderbilt vlakbij Grand Central Terminal, The Pennsy op Penn Station en Turnstyle; een nieuwe ondergrondse foodcourt- en markt bij Colombus Circle.

Onmisbaar in het klassieke Midtown Manhattan is The Russian Tea Room. Deze gastronomische belevenis in een luxueuze Russische-stijl decor viert dit jaar zijn 90e verjaardag. In de tussentijd heeft het historische King Cole Bar in de St. Regis New York zijn aandeel van beroemde gasten wel gezien, waaronder Marilyn Monroe en Joe DiMaggio.

Radio City Music Hall, Midtown West, Manhattan

Entertainment

Muziekliefhebbers kunnen concerten van de Rockettes en andere grootheden bijwonen in het iconische Radio City Music Hall en sportfans kunnen de New York Knicks en New York Rangers aanmoedigen in het Madison Square Garden; ’s werelds meest beroemde sportarena.

Veel populaire tv-shows worden opgenomen in Midtown en bieden gratis standby-tickets, zoals The Late Show met Stephen Colbert in het Ed Sullivan Theater, The Tonight Show met Jimmy Fallon en Late Night met Seth Meyers in 30 Rockefeller Plaza.

Shoppen

De laatste modetrends kunnen gevonden worden in de Fifth Avenue; thuisbasis van luxueuze merken zoals Tiffany
& Co., Bergdorf Goodman, Gucci, Saks Fifth Avenue, Tommy Hilfiger, het nieuwe Coach House en gerenoveerde Cartier Fifth Avenue Mansion. Vlakbij, aan de Madison Avenue, ontmoeten extravagant winkelen en designer merken elkaar in winkels zoals Barneys New York, Tory Burch, Calvin Klein, Emporio Armani, Brioni’s nieuwe flagship store en nog veel meer.

Top of the Rock, Midtown West, Manhattan

Sightseeing

Dubbeldekker tourbussen zoals Big Bus Tours, Gray Line New York en Open Loop zijn perfect om Midtown te zien, alhoewel wandelend de beste manier is om de parken, monumenten en verborgen parels te ontdekken.

Mensen die weg willen van de drukte in Midtown kunnen genieten van de rust en stilte in het Bryant Park op 42nd Street. Op mooie zomerdagen is er een openlucht bioscoop in het gras.

Upcoming

Begin april zal de Gulliver’s Gate geopend worden: een interactieve miniatuurwereld. De attractie biedt ruimte aan meer dan 300 miniatuurgebouwen en 3D-geprinte replica’s van werelds grootste steden, waaronder New York City.

In de herfst van 2017 zal de National Geographic ENCOUNTER: Ocean Odyssey mensen meenemen naar de diepten van de Stille Oceaan, waar je kennis kunt maken met de mooiste virtuele zeedieren. Deze baanbrekende beleving wordt gecreëerd in combinatie met de nieuwste technologieën.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.