Jet Airways gaat tenminste 500.000 Indiase kinderen aansporen om te gaan hockeyen

Jet Airways, India’s toonaangevende internationale full-service luchtvaartmaatschappij, verbindt haar naam aan het prestigieuze project “One Million Hockey Legs”. General Manager Benelux Samir Chada en hockeylegende en gouden Olympische medaillewinnaar Floris Jan Bovelander ondertekenden deze week het officiële sponsorcontract.

Ontwikkeling door sport

In 2014 waren de Nederlandse en Indiase overheden het eens over het wederzijdse belang van hockey, actieve sportbeoefening en ontwikkeling van kinderen door middel van sport. Hun gezamenlijke “memorandum of understanding” van toen kreeg een inhoudelijk vervolg met “One Million Hockey Legs” een gericht ontwikkelingstraject naar de FIH World Cup Hockey 2018 in India.

 

 

Met zijn Stichting “One Million Hockey Legs” bouwt voormalig strafcornerspecialist Floris Jan Bovelander door op het initiatief van de beide overheden. Door het opzetten van duurzame hockeyprojecten moet het enthousiasme voor de sport in India een impuls krijgen. Het moet ertoe leiden dat tenminste 500.000 Indiase kinderen, van alle leeftijden en beide seksen, aangespoord worden om te gaan hockeyen. Floris Jan Bovelander legt uit:

“Dit is een enorm proces, waarin ik mij gesteund weet door grote hockeynamen uit India en Nederland, zoals Sardar Singh, Ritu Rani, Sandeep Singh Bhinder, Teun de Nooijer en Jaap Stockmann. Mede dankzij de steun van Indiase en Nederlandse bedrijven, ministeries, ambassades en de beide nationale hockeybonden worden kennis, ervaring en beschikbaarheid gemobiliseerd om een succesvolle en duurzame implementatie te waarborgen.”

Floris Jan Bovelander vervolgt: “We richten ons op het opleiden van coaches, het promoten van de sport en het opzetten van schoolhockey. En heel belangrijk voor ons is dat we in onze sociale projecten hockey gebruiken voor de persoonlijke ontwikkeling van kansarme kinderen. De hockeyprogramma’s zijn ontwikkeld om hen vaardigheden als teamwork, communicatie en leiderschap bij te brengen.”

3eALINEA

 

 

Thuis in India zoals niemand anders

Jet Airways is verheugd dat het door de samenwerking met “One Million Hockey Legs” kan bijdragen aan een unieke sociale campagne in haar thuisland India. General Manager Benelux Samir Chada zegt: “Historisch is hockey in India een nationale sport, waarin we een record aantal Olympische medailles verzamelden. Nederland heeft sinds de laatste decennia een leidende positie in de hockeywereld. Het percentage Indiërs dat hockeyt is erg klein. Binnen Jet Airways geloven we in de kracht van sport om mensen te verbinden, kansen te creëren voor de jeugd en verschillen in afkomst, ras of sekse te nivelleren. Door ons partnerschap in dit indrukwekkende project ondersteunen we met veel overtuiging de positie en aandacht die het hockey in ons land verdient. Met als uiteindelijk doel om het “One Million Legs Hockey Festival” met tenminste 500.000 actieve hockeyers in heel India te vieren op het moment dat ons land in 2018 het wereldkampioenschap hockey organiseert.”

Samir Chada en Floris Jan Bovelander bezegelen de sponsorovereenkomst op het Jet Airways kantoor Schiphol

Samir Chada en Floris Jan Bovelander bezegelen de sponsorovereenkomst op het Jet Airways kantoor Schiphol

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.